Belarra (Podemos) alerta d'una "gran coalició" entre PP i PSOE

Guardar

belarra_10n
belarra_10n

La portaveu d'Unides Podem en el Congrés, Ione Belarra, ha assegurat que el que s'està veient en aquests dies "no deixa lloc a dubtes", ja que sosté que el que s'està escoltant per part del PSOE i alguns representants del PP com l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida o el cap de llista del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, "dient que ha d'haver-hi una nova fórmula d'entesa entre el PSOE i el PP, revela que s'està preparant una gran coalició entre tots dos per a després de les eleccions".

Belarra ha realitzat aquestes declaracions durant una visita a Castelló, en la qual ha acompanyat a la candidata de Unides Podem al Congrés per Castelló Marisa Saavedra.

Per a evitar això, "perquè ja sabem que aplicarien retallades en sanitat i educació pública i carregarien una altra vegada sobre els muscles de la gent que més ha patit la crisi econòmica que ve", assenyala que cal tindre "un Unides Podem molt fort i que puga entrar en el Govern i fer que, aquesta vegada, les retallades es facen per dalt, i que aqueixa gent que té més de 50 milions d'euros, que ha augmentat un 72 per cent en els últims anys, acosten una mica l'home i es puguen garantir els serveis públics i evitar les privatitzacions".

La portaveu d'Unides Podem ha insistit que fa falta un partit "més fort que mai per a assegurar que es fan polítiques públiques per a la gent, que es regulen els preus del lloguer, que podem baixar la factura de la llum amb una empresa pública d'energia o que es garanteixen polítiques feministes en les quals hi haja una lluita contundent contra les violències masclistes".

Preguntada per les "anades i vingudes" del programa del PSOE respecte al federalisme, Belarra creu que la gent "està cansada de les velles pràctiques bipartidistes, en les quals dius una cosa en campanya, dius una cosa quan estàs en l'oposició i després fas la contrària".

"Un exemple més que el PSOE canvia segons el que li convé el que posa en el programa o el que signatura, ja el vam veure amb la regulació dels preus del lloguer en l'acord pressupostari que van signar i després van dir que els semblava intervencionista", ha afegit.

"UN NO ES POT FIAR DE LA PARAULA DEL PSOE"

Segons ha assenyalat, "un no es pot fiar de la paraula del PSOE i per això necessitem tot el suport possible a partir del 10 de novembre perquè, si entrem en el govern, no serà perquè Pedro Sánchez vol, sinó perquè la gent ens dóna el suport suficient per a això".

Quant a la campanya amb el missatge 'No compteu amb mi', Belarra ha indicat que "l'últim" que ha llegit és que ve de l'entorn del PP, de Pablo Casado, "i ja sabem el que vol la dreta, que la gent progressista no vaja a votar i no es mobilitze per a poder continuar fent el que han fet sempre, que és retallar els serveis públics, privatitzar i ficar-nos la mà en la butxaca, que és el que ha fet el PP, i ací el sabeu millor que en cap altre lloc".

"El que toca és portar-li la contrària al senyor Casat i que molta gent vaja a votar per a poder entrar en el Govern i canviar les coses", ha apuntat.

Respecte a les expectatives d'Unides Podem en les pròximes eleccions, Ione Belarra ha subratllat que "hi ha una qüestió interessant i és que el 36 per cent de la gent encara no havia decidit el seu vot i molta gent estava dubtant si entre votar al PSOE o a Unides Podemos".

Per a ella, "la clau d'aquesta campanya és explicar-li a tothom que l'única manera que hi haja un govern que de debò protegisca els serveis públics i aposte per baixar la factura de la llum és que Unides Podem estiga més forta que mai perquè si no, el PSOE s'anirà amb el PP".

Preguntada pel pacte de Compromís i Més País per a concórrer a les eleccions, Belarra ha afirmat que no el preocupa que hi haja moltes opcions en aquestes eleccions, "sinó que totes les forces polítiques responguen a la pregunta clau d'aquestes eleccions, que és què faran davant la crisi econòmica, i si de debò li posaran un impost de patrimoni a aqueixa gent que té més de 50 milions d'euros perquè no hàgem de retallar en Sanitat i Educació com ha compromés ja el PSOE enviant a Europa retalles, deixant l'educació en un 4 per cent del PIB i la sanitat per davall del 6 per cent".

Arxivat a:

Destacats