Bastidas: "Puig incompleix els objectius del pla de xoc en tornar a col·lapsar la dependència"

La portaveu popular denúncia que 14.000 valencians encara estan a l'espera de rebre aquesta prestació

Guardar

Elena Bastidas, portaveu adjunta del GPP i vicesecretaria de Política Social del PPCV
Elena Bastidas, portaveu adjunta del GPP i vicesecretaria de Política Social del PPCV

La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas, ha assenyalat que "Puig incompleix els objectius del pla de xoc en tornar a col·lapsar la dependència, augmentar la llista d'espera i crear frustració en els dependents".

Bastidas ha assenyalat que "Puig incompleix les seues promeses amb la dependència. Va assegurar que les llistes d'espera acabarien el gener de 2022 i encara hi ha quasi 14.000 persones sense que la Conselleria d'Igualtat acabe de tramitar el seu expedient. Amb l'arribada d'Aitana Mes a la Conselleria d'Igualtat la tendència a la baixa ha variat i ha tornat a pujar l'últim mes en quasi mil persones, incapaç d'engegar mesures per a reduir el col·lapse en la concessió d'aquestes ajudes".

"El pla de xoc per a reduir les llistes engegades pel govern d'Espanya no ha funcionat a la Comunitat Valenciana on la reducció està molt per sota de la mitjana nacional, un 16,71%, mentre que a la Comunitat Valenciana només és d'un 11,72%. I aquesta reducció es deu a defuncions no a la gestió", ha afegit.

La portaveu popular ha recordat que "3 de cada 4 prestacions a la Comunitat Valenciana són per cures familiars. Des que governa Compromís, el 78% de les noves prestacions són per cures familiars que són les més barates, estalviant-se fins a un 66%. A la Comunitat Valenciana, aquest tipus de prestacions ja suposen el 62% del total, més del doble que a Espanya. Amb aquest tipus de prestacions l'esquerra condemna a la dona a cura dels seus majors, ja que el 90% dels qui reben aquest tipus de prestació són dones. A escala nacional, estem a la cua, 14 punts per sota de la mitjana, en suport a les cures professionals a casa".

Elena Bastidas ha recordat que "el mateix síndic de Greugues va enlletgir a la Conselleria que 35.000 persones moriren des de 2015 sense culminar els tràmits per a rebre la prestació. De fet, la conselleria té més de 25.000 reclamacions de responsabilitat patrimonial presentades per familiars de dependents morts sense que se'ls reconeguera la prestació".

La portaveu adjunta del GPP ha afirmat que és "més necessari que mai que aquest Consell no mire cap a un altre costat perquè hi ha molta gent depenent que necessita aqueixa ajuda per a arribar a final de mes i no poden cobrir les seues necessitats bàsiques".

Així, Elena Bastidas ha denunciat que "Puig genera expectatives que després resulten un fiasco per als més vulnerables i necessitats de la Comunitat Valenciana. Hi ha massa burocràcia, retards i situacions límit en persones en situació de vulnerabilitat. El sistema de Puig no funciona per als més necessitats i no poden mirar cap a un altre costat".

Arxivat a:

Destacats