Bastidas (PP) insta el Consell a posar en marxa un Pla autonòmic de Prevenció contra la Violència Juvenil

"Cal augmentar els controls en zones d'oci juvenil, endurir les penes i sancions pel que fa a l'ús d'armes blanques i mantenir la vigència de la Llei de Seguretat Ciutadana", afirma

Guardar

La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas
La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas

La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas, ha presentat una iniciativa en el Parlament Valencià en la qual insta el Consell "a elaborar un Pla autonòmic de Prevenció contra la Violència Juvenil".

Bastidas ha afirmat que en els últims temps l'aparició de bandes juvenils "s'ha incrementat, arribant a haver d'avortar-se esdeveniments violents entre elles a la ciutat de València". "S'està produint una alarma social i cal actuar des de les administracions públiques amb agilitat per a evitar que es produïsquen episodis violents en els quals puguem lamentar conseqüències greus", ha assegurat.

La portaveu adjunta del GPP ha afirmat que "existeix una profunda preocupació per la facilitat que tenen aquests grups d'accedir a armes blanques i que incrementa el risc de conseqüències irresolubles en les renyines tumultuàries i agressions que es produeixen en les zones d'oci de la Comunitat Valenciana".

Així, Bastidas ha manifestat que cal augmentar els controls en zones d'oci juvenil, "endurir les penes i sancions pel que fa a l'ús d'aquestes armes i mantenir la vigència de la Llei de Seguretat Ciutadana, com a instrument per a atallar la conflictivitat derivada de l'existència d'aquestes bandes juvenils".

La iniciativa presentada pel GPP insta al Consell a exigir al Govern de Sánchez que elabore un nou pla estatal de prevenció contra la violència juvenil i a iniciar la revisió de la Llei orgànica 5/2000, de 12 de gener, en la qual es regula la responsabilitat penal dels menors, quant als delictes d'especial violència comesos per menors.

Destacats