Bastidas (PP) exigeix a Puig que pague ja el Bo Tèrmic als més de 160.000 valencians als quals "han ignorat durant dos anys"

Guardar

La sotssecretària de Política Social del PPCV en Les Corts, Elena Bastidas
La sotssecretària de Política Social del PPCV en Les Corts, Elena Bastidas

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Elena Bastidas, ha exigit hui al Consell de Puig que "pague ja el Bo Tèrmic als més de 160.000 valencians als quals està ignorant des de fa dos anys".

Bastidas ha recordat que la valenciana "és l'única autonomia que no ha pagat el bo tèrmic destinat per a les famílies, davant l'escalada del preu de l'energia. Aquesta situació ja va ser denunciada pel GPP fa uns mesos quan en un informe oficial del Govern d'Espanya ja quedava patent que només faltava per executar-se la quantitat corresponent a aquesta Comunitat".

La diputada popular ha criticat "aquesta falta de sensibilitat per part de Puig cap a les famílies valencianes que no poden fer front a la factura energètica per falta de recursos econòmics". Bastidas ha acusat el Consell de "desistiment de funcions". "Una investigació del Síndic de Greuges alerta que el Consell de Puig no va demanar les ajudes del bo tèrmic al Govern de Sánchez referents a 2020. Han abandonat absolutament a les persones més necessitades i ningú dona comptes d'això. És negligència pura i dura, la prova més evident de la falta de gestió d'un Consell que, en canvi, no ha oblidat apujar-se el sou".

"A aquest Consell se li han oblidat els valencians que viuen en pobresa energètica extrema. No sols no destina ni un euro del pressupost de la Generalitat, sinó que quan han tingut fons procedents del Govern d'Espanya tampoc els ha executats", ha criticat Elena Bastidas.

La portaveu adjunta del GPP ha assenyalat que, "de nou el Consell de Puig ha abandonat als més vulnerables perquè no els arriben les ajudes en el moment que més el necessiten".

"És intolerable que moltes famílies valencianes, mentre que en resta d'Espanya sí que les han rebudes, no hagen sigut beneficiàries d'unes ajudes que els haurien permés en moltes ocasions poder arribar a fi de mes, per la falta d'implicació i treball del Consell de Puig".

Destacats