Bastidas (PP) exigeix a Oltra la posada en marxa d'un Pla de Xoc contra la pobresa en la Comunitat Valenciana

La portaveu adjunta del GPP anuncia que el seu grup portarà a les Corts una iniciativa per a instar el Consell a posar de manera immediata mesures per a ajudar als més vulnerables

Guardar

Elena Bastidas, a la sala de premsa del Partit Popular
Elena Bastidas, a la sala de premsa del Partit Popular

Elena Bastidas ha anunciat que el seu grup parlamentari presentarà una iniciativa parlamentària per a instar el Consell "a no demorar més la posada en marxa d'iniciatives destinades a baixar la taxa de pobresa en el nostre territori". En aquest sentit, la portaveu adjunta ha lamentat que la Comunitat "és una de les autonomies amb major taxa de pobresa. En 2020 estàvem en el 29,3%, mentre que en el conjunt d'Espanya era del 26,4%. La Comunitat està tres punts per damunt, és insostenible".

"Oltra no pot seguir amagada i obviar aquesta situació. Es necessiten actuacions ràpides i de xoc i per a aquest Consell aquests valencians no són una prioritat", ha declarat Bastidas.

Bastidas ha lamentat, així mateix, que des del Consell "tampoc s'està fent res per a mitigar la taxa de pobresa infantil en la Comunitat Valenciana que ja arriba al 34,8% mentre que a Espanya és del 31,1%". "Necessitem un Pla específic per a combatre la pobresa infantil, que porte aparellat el reconeixement immediat de les ajudes mitjançant declaració responsable".

La dirigent popular ha instat el Consell a "recuperar les línies nominatives per a les entitats de caràcter social que treballen directament amb les persones en risc d'exclusió i social i que en aquests moments són les que estan fent un major esforç per a mitigar les tristament conegudes com a cues de la fam".

Ingrés Mínim Vital i Renda d'Inclusió

D'altra banda, Bastidas ha recordat que el Consell de Puig es va comprometre el mes de desembre del passat any a tindre en marxa el conveni de coordinació per a poder gestionar l'Ingrés Mínim Vital en la Comunitat Valenciana i que "no es produïren duplicitats que només perjudiquen els que més el necessiten i quasi un any després seguim sense tindre una solució".

La dirigent popular ha afirmat que "les eines habilitades pel Govern central en el cas de l'Ingrés Mínim Vital i de la Generalitat Valenciana en la Renda Valenciana d'Inclusió no estan funcionant com deurien per a pal·liar les situacions de pobresa i exclusió social". "Aquesta falta de coordinació i de gestió genera que l'Ingrés Mínim Vital només arriba a 1 de cada 5 llars valencians en situació de pobresa o exclusió social", ha lamentat la portaveu adjunta.

Per això, el GPP proposa que s'incremente el personal dedicat a gestionar la dependència i la Renda Valenciana d'Inclusió, "així com blindar els temps màxims de resolució i pagament de prestacions".

Destacats