Bastidas (PP): "Les condicions de vida dels valencians empitjoren amb passes de gegant i Puig no fa res"

Guardar

La portaveu adjunta del GPP en les Corts i responsable de Política Social, Elena Bastidas
La portaveu adjunta del GPP en les Corts i responsable de Política Social, Elena Bastidas

La portaveu adjunta del GPP en les Corts i responsable de Política Social, Elena Bastidas, ha denunciat hui que les condicions de vida dels valencians "empitjoren amb passes de gegant i Puig no fa res".

Bastidas ha afirmat que estem "en un moment d'emergència social i alimentària que és absolutament incompatible amb l'aire de triomfalisme del qual fa gala el Consell i el seu president, Ximo Puig".

"La situació és molt problemàtica", ha indicat Bastidas. "La Comunitat té un 30% d'índex de pobresa i el 40% dels menors de la regió es troba en risc de pobresa o exclusió social". "Cal sumar a més que estem en un moment d'inflació i de preus desorbitats, amb dades alarmants com que al juliol la inflació es va situar en un 10,8%, la xifra més alta des de 1984 i els índexs de misèria situen a la Comunitat per damunt de la mitjana nacional".

La portaveu adjunta del GPP ha alertat que tenim per davant "una tardor que serà molt preocupant, ja que les previsions apunten al fet que s'incrementaran un 20% de les sol·licituds d'ajuda a les entitats que treballen en primera línia per a combatre la vulnerabilitat social".

"I mentre tot això succeeix, Puig no fa front a una situació que necessita actuacions immediates. L'Ingrés Mínim Vital no arriba ni a un terç d'allò va prometre Puig i la Renda Valenciana d'Inclusió, amb unes llistes d'espera interminables, no fa front al 93% de la població que necessita d'aquestes ajudes i que són absolutament necessàries".

Així, Bastidas ha manifestat que el PPCV demana "un pla de xoc, que es millore la gestió de la Renda Valenciana d'Inclusió perquè puga arribar als milers de persones que estan esperant fins a dos anys i que es faça el conveni de col·laboració entre l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d'Inclusió perquè puga atendre a totes les persones que el necessiten". Sobre aquest tema, Bastidas ha titllat de "lamentablement" aquestes ajudes compatibles només arriben a 1.000 persones "per falta d'informació i per falta de gestió d'aquest Consell".

Destacats