Bastidas: "El Govern de Sánchez ha de protegir als més vulnerables i aplicar mesures per a reduir el preu dels aliments bàsics"

El PPCV presenta una proposició no de llei en les Corts Valencianes per a pal·liar les conseqüències de l'augment de preus dels aliments en els últims anys

Guardar

Elena Bastidas, portaveu de Política Social del GPP
Elena Bastidas, portaveu de Política Social del GPP

La portaveu de Política Social del GPP, Elena Bastidas, ha instat l'Executiu central a “protegir els més vulnerables i aplicar les mesures oportunes per a reduir el preu dels aliments bàsics” després del continu augment dels preus de la cistella de la compra.

El PPCV ha presentat una proposició no de llei en Les Corts Valencianes que té com a objectiu pal·liar les conseqüències de l'augment de preus dels aliments en els últims anys, a més de “revisar i modificar aquelles mesures adoptades pel Govern que han contribuït a augmentar aquests preus i reduir el consum, especialment, l'aplicació anticipada de l'impost al plàstic” ha insistit la diputada popular.

Així mateix, Bastidas ha sol·licitat que es mantinga la reducció d'IVA de productes bàsics i “ampliar-ho, si més no, a carn, peix i conserves”.

“Des del 2021 s'ha disminuït un 12% el consum de productes d'alimentació en les llars” ha traslladat, afegint que “ens enfrontem a un enfonsament sense precedents en la compra d'aliments bàsics. Per exemple, el sector carni ha perdut un 13,4% de presència en la llar en els dos últims anys”.

Aquest descens “es fa insostenible per a les famílies més vulnerables, els qui arriben a destinar entorn del 20,5% del seu pressupost a alimentació, limitant la seua capacitat per a qualsevol altra mena de despesa”.

Elena Bastidas ha assenyalat que “són moltes les famílies que han renunciat a la compra de productes bàsics per a una correcta alimentació perquè no poden assumir els costos de la cistella de la compra” i ha reclamat al Govern de Sánchez “una major protecció a les rendes més baixes perquè puguen seguir una dieta equilibrada”.

Destacats