Bastidas exigeix al Consell reforçar les plantilles d'especialistes per a atendre els problemes de salut mental en menors

Guardar

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts i sotssecretària de política social del PPCV, Elena Bastidas
La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts i sotssecretària de política social del PPCV, Elena Bastidas

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts i sotssecretària de política social del PPCV, Elena Bastidas, ha presentat una iniciativa en Les Corts per a exigir al Consell que "reforce les plantilles d'atenció a menors amb especialistes de les diferents categories professionals creant equips multidisciplinaris, sociosanitari-educatius".

Bastidas ha afirmat que "els problemes de salut mental han aflorat de manera significativa en la població general i en els menors especialment a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19".

"Els ingressos hospitalaris a la Comunitat Valenciana per malalties psiquiàtriques d'adolescents han augmentat un 94% en 2021 respecte a 2019, en passar de 38 a 74, en coincidència amb la pandèmia del coronavirus. S'han incrementat en un 17% els pacients de psiquiatria infantil en el mateix període, segons dades de l'Oficina de Salut Mental de la Conselleria de Sanitat, que mostren també un augment de les consultes en les unitats de salut mental infantil del 21%" ha assegurat Bastidas.

En aquest sentit, la portaveu adjunta del GPP ha denunciat que "la falta de recursos especialitzats resulta preocupant en un sector particularment vulnerable com és la infància i l'adolescència".

"La necessitat de vetlar per la salut mental de xiquets i adolescents ha de ser una prioritat per a aquest Consell tripartit, i això només podrem aconseguir-ho dotant dels mitjans assistencials necessaris a la nostra Comunitat".

En aquest sentit, Elena Bastidas ha instat al Consell de Puig a "posar en marxa circuits ràpids de detecció i atenció per a menors en l'àmbit de la salut mental i fer tasques de conscienciació i sensibilització dirigides a menors sobre els problemes derivats dels problemes de salut mental.

Finalment, la diputada popular ha assegurat que és fonamental "dotar la xarxa socioassistencial dels espais necessaris per a atendre els menors que ho precisen en coordinació amb associacions i col·lectius vinculats amb el tercer sector".

Destacats