Bastidas denuncia que Puig només ha vacunat a 3 de cada 10 majors i professionals de residències

Guardar

BASTIDAS
BASTIDAS

La sotssecretària regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Elena Bastidas, ha denunciat hui que el president del Consell, Ximo Puig, només ha vacunat a 3 de cada deu majors i professionals de les residències de la Comunitat Valenciana.

Bastidas ha explicat que aquestes dades han sigut extrets de la informació facilitada pel Ministeri i de les reunions mantingudes amb els representants del sector que han alertat de la lentitud i la falta de coordinació en la vacunació dels més vulnerables.

Així, ha explicat que fins ahir, només s'havia vacunat al 29.19% de les més de 40.000 persones que estan en el grup 1 de Prioritat i que resideixen en centres de majors o treballen en ells, més de 26.000 residents. "El pla de vacunació de la primera fase és un fracàs, i posa en risc la salut i la vida de milers de majors valencians que es mereixen una administració que els protegisca i no els falle".

En aquest sentit, ha denunciat les conseqüències col·laterals que té aquest "descontrol", ja que, en molts centres com la residència de Xàtiva, "els nostres majors porten quasi dos mesos sense eixir de la seua habitació davant l'increment de la incidència en la Comunitat i a l'espera d'una vacuna que mai arriba, la qual cosa té unes conseqüències terribles sobre la seua psicomotricitat i el seu benestar social i físic".

Residències amb COVID en terra de ningú

Bastidas ha denunciat també que les residències amb COVID "estiguen en terra de ningú", ja que "ningú sap com s'actuarà, quins protocols cal seguir, si es farà PCR per a vacunar als que no tinguen el virus o si hauran d'esperar i quant". Sobre aquest tema, ha lamentat que la vicepresidenta social del Consell, Mónica Oltra, "estiga desapareguda i seguisca de vacances nadalenques" perquè "s'ha desentés per complet dels majors i de les persones amb alguna mena de dependència en la Comunitat".

"L'hem sentida parlar defensant a Ribó per una cavalcada imprudent, l'hem sentida barallar-se amb els seus companys del Consell, l'hem sentida donar lliçons, però no li hem sentit ni una paraula sobre els majors, menors i dependents que depenen de la seua gestió", ha assenyalat. "Oltra dedica més temps a defensar a Ribó que als majors valencians que estan esperant una vacuna que no arriba".

Arxivat a:

Destacats