Bastidas demana la compareixença d'Oltra després de la detenció de treballadors d'un centre tutelat per una denúncia de vexacions a un resident autista

Guardar

Elena Bastidas, a la sala de premsa del Partit Popular
Elena Bastidas, a la sala de premsa del Partit Popular

La portaveu d'Igualtat del Grup Popular en Les Corts, Elena Bastidas, ha sol·licitat la compareixença de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després de conéixer-se la detenció de tres treballadors d'un habitatge tutelat per la Generalitat per una denúncia de vexacions i maltractaments a un resident autista.

Bastidas ha assenyalat que "no hi ha setmana que passe sense que la Comunitat Valenciana tinga un focus apuntant per la mala gestió amb menors" i ha assenyalat que Oltra "s'equivoca dia rere dia i ha de donar la cara". Així, la diputada ha assenyalat que sol·licitarà els informes de la inspecció sobre el centre, situat al Campello, des de l'any 2018, i resposta a si la Conselleria "tenia constància d'irregularitats o deficiències en el centre, que està sota la tutela d'Oltra des de 2018".

"Les informacions que ens arriben en aquest cas apunten al fet que la inspecció de la Conselleria ja havia realitzat informes advertint de la situació abans d'estiu, però aquestes detencions, per un fet que provoca nàusees, s'han produït per la denúncia d'una família. Des del PPCV ens preguntem què ha fet Oltra des de l'elaboració d'eixos informes, si s'ha encreuat de braços o ha fet alguna cosa sobre aquest tema. De res serveix que s'excuse sempre en què té inspectors si després succeeixen aquestes coses", ha assenyalat.

Bastidas ha assenyalat que els fets són "gravíssims" i que el GPP "no descarta demanar responsabilitats polítiques". "Falla el sistema perquè falla Oltra i a hores d'ara és una mica més que evident, amb la investigació de la UE sobre els casos d'abusos a menors en la Comunitat i les dades publicades per Save The Children que recullen 766 denúncies per delictes contra la llibertat sexual en 2020 que tenien com a víctima a un xiquet o una xiqueta", ha recordat. "El got de la paciència ja ha desbordat i la vicepresidenta hauria de deixar les seues responsabilitats i marxar-se a casa", ha conclòs.

Destacats