Bastidas afirma que la nul·la gestió d'Oltra és "el perill més gran per a la pobresa de les dones valencianes"

Les ajudes d'Oltra no arriben a temps i s'eternitzen en un moment extremadament necessari per a fer front a la crisi que viuen moltes famílies valencianes

Guardar

Elena Bastidas, portaveu adjunta del GPP i sotssecretària general del PPCV
Elena Bastidas, portaveu adjunta del GPP i sotssecretària general del PPCV

La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària general del PPCV, Elena Bastidas, ha afirmat que "la nul·la gestió d'Oltra és el perill més gran que té la feminització de la pobresa".

Bastidas ha denunciat hui que l'augment de la feminització de la pobresa en la Comunitat Valenciana és perquè "les ajudes de la Conselleria d'Oltra no arriben a temps, s'eternitzen en un moment extremadament necessari per a fer front a la crisi que viuen moltes famílies valencianes".

Així, Bastidas ha explicat que "la gent no menja de xerrameques ni d'expectatives" i ha instat a Oltra que "la tramitació de les ajudes de la seua competència no s'eternitzen i complisquen amb la llei i siguen adjudicades al cap de 6 mesos per silenci administratiu".

"Amb la mala gestió d'Oltra, la pobresa té nom de dona i no assumeix cap responsabilitat quan té durant més d'un any els expedients de Renda Valenciana d'Inclusió i altres ajudes en els calaixos sense resoldre".

En aquest sentit, Bastidas ha recordat que "Oltra té l'obligació i responsabilitat de fer que la llista de persones i més concretament de dones que reben ajudes socials disminuïsquen i no cresquen".

Així, ha denunciat que "Oltra contribueix a la feminització de la pobresa amb les polítiques de precarització i de "low cost" de la dependència, que insten que siguen les dones les que es queden a casa cuidant dels seus familiars dependents amb sous que van des dels poc més de 150 euros als 300 al mes".

La portaveu adjunta del GPP ha assegurat que "la pobresa extrema ha augmentat prop del 30% des que governa aquest tripartit d'esquerres, afectant de manera dramàtica a les dones. A aquestes dades cal afegir que en la Comunitat Valenciana es parla d'un 21% de bretxa salarial i que en el cas de les dones amb salaris més baixos s'arriba al 42%."

"Aquest Consell ens vol convéncer que això canviarà amb la pujada de l'SMI, amb la futura Llei d'Igualtat, però el ben cert és que fins ara només han sigut paraules i promeses perquè fets no s'ha produït cap".

Arxivat a:

Destacats