Barrachina: "Puig tanca la setmana negra del ferrocarril valencià sense assumir cap responsabilitat"

Guardar

El portaveu adjunt del Grup Popular en Les Corts, Miguel Barrachina
El portaveu adjunt del Grup Popular en Les Corts, Miguel Barrachina

El portaveu adjunt del Grup Popular en Les Corts, Miguel Barrachina, ha assenyalat que "Puig tanca la setmana negra del ferrocarril valencià sense assumir cap responsabilitat".

Miguel Barrachina ha resumit la setmana negra amb "el tancament definitiu el dimarts passat de la línia València-Cuenca-Madrid, el dimecres Puig va salvar a Bravo d'assumir responsabilitats pel tren de l'infern i el dijous es va conéixer la pífia dels trens nous que no passen pels ponts".

En concret, Barrachina ha explicat que "aquesta setmana el Consell de Ministres ha certificat el tancament definitiu de la línia València-Cuenca-Madrid que suposa deixar a milers de passatgers sense servei i la clausura d'estacions com la de Camporrobles, algunes pedanies d'Utiel, o anul·lar altres municipis contigus que utilitzaven aquestes estacions per als seus viatges com Villagordo del Cabriel o Fuenterrobles. A això cal afegir la pèrdua de qualitat amb els serveis de Rodalia, cada vegada més deficient i abandonat. Però si Sánchez és dolent per als trens, Puig és letal".

"Aquesta mateixa setmana-ha continuat- l'encara president de la Generalitat ha confirmat no voler assumir cap responsabilitat amb el tren de l'infern que va enviar en direcció a dos municipis evacuats per foc, al qual la negligència de Gabriela Bravo va permetre que arribara fins a les flames amb 49 passatgers a bord, alguns van resultar ferits amb cremades".

"I a més també hem conegut aquesta setmana que l'única actuació ferroviària d'envergadura ha sigut un fiasco, després de gastar-se 150 milions durant sis anys d'obres, perquè resulta que els ponts no suporten el pes dels trens de 43 milions d'euros"

Barrachina ha indicat que "per la rehabilitació de la línia que va inaugurar Puig al gener per a fer-se la foto, la línia nou del Tram, no poden passar els trens que ell ha comprat i això suposa tornar a repetir obres. Almenys Sánchez va ser capaç de destituir els responsables de la pífia del tren d'Astúries i els cobreix pagament el bitllet als passatgers damnificats, però Puig ací ni això. Ni ha reconegut el seu error, ni hi ha cap responsable i ni tan sols els permet viatjar gratis als patits viatgers que han de fer tres transbords per a arribar en tres hores de Dénia a Alacant".

Finalment, Barrachina ha advertit que "des del PP continuarem demanant explicacions i documentació sobre la situació ferroviària en la Comunitat Valenciana perquè Puig no pot continuar mirant cap a un altre costat davant el col·lapse que anem patint i la falta d'actuacions efectives".

Destacats