Barrachina (PP): "Gabriela Bravo ha de dimitir per mentir en el cas del tren de Bejís per no pagar als tècnics"

"Gabriel Bravo és la màxima responsable de la gestió realitzada en el tràgic sinistre ferroviari produït el 16 d'agost de 2022, en el qual van resultar ferides 14 persones, tres d'elles de gravetat".

Guardar

Miguel Barrachina, portaveu adjunt del grup popular a Les Corts
Miguel Barrachina, portaveu adjunt del grup popular a Les Corts

El director de campanya del PPCV i portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina ha afirmat hui que "Gabriela Bravo ja no hauria de ser consellera del Consell de Puig perquè va mentir en seu parlamentària sobre el cas del "tren del pànic" i per la seua falta de gestió per a pagar el que correspon als tècnics. No s'assumeixen responsabilitats polítiques, i s'oculta la veritat als ciutadans".

El GPP ha presentat una PNL en Les Corts en la qual s'insta a la Consellera de Justícia al fet que presente la seua dimissió per faltar a la veritat de forma reiterada en la càmera en les seues compareixences sobre el tràgic sinistre ferroviari produït el 16 d'agost de 2022 per l'incendi a Begís, así com pels impagaments al personal d'emergències.

En aquest sentit, Barrachina ha afirmat que "Puig va anunciar a l'agost una profunda investigació sobre el tràgic accident i el que ha fet és, la qual cosa fa sempre, ocultar informació".

El portaveu adjunt del GPP ha assegurat que "Gabriel Bravo és la màxima responsable de la gestió realitzada en el tràgic sinistre ferroviari en l'incendi de Begís, en el qual un tren es va veure embolicat per les flames, al no haver-se produït, amb anterioritat a l'incident, comunicació alguna a l'entitat ferroviària competent (Adif) alertant de la presència del foc en la zona. En aquest accident 14 persones van resultar ferides, tres d'elles de gravetat".

"A aquest fet hem d'afegir que va faltar a la veritat en la seua compareixença realitzada l'1 de setembre de 2022 davant la Diputació Permanent de les Corts Valencianes. On referint-se al tràgic sinistre ferroviari va afirmar que "el Centre de Coordinació d'Emergències no va poder comunicar gens a Adif perquè no va rebre cap notificació de cap mesura referent a la suspensió de la circulació del tren. La consellera era conscient que sí existia, almenys, un avís amb anterioritat al tràgic sinistre, realitzat per part de la Unitat de Prevenció 340 al Centre d'Emergències 112".

Per la seua banda, Barrachina ha recordat que "a més d'aquest avís, existeix constància, almenys, d'un altre més, que, d'haver sigut interpretat pels tècnics d'emergències, haguera suposat conéixer, de manera inequívoca, que l'incendi afectava a la zona per la qual discorren les vies del tren".

A més, per la qual cosa hem anat coneixent aquests dies ha quedat clar que "el trasllat del lloc de comandament va poder afectar a la gestió d'emergències en el moment de l'incident del tren". Finalment, Barrachina ha recordat que "la gestió realitzada per la Consellera ha sigut absolutament negligent pels seus impagaments al personal. Els tècnics d'Emergències porten més de dos anys sense realitzar serveis de guàrdies pels incompliments i enganys de la Conselleria en referència a les seues retribucions".

Destacats