Barrachina exigeix "aplicar els acords de la UE i extremar el control en l'entrada de cítrics"

El portaveu d'agricultura del GPP en Les Corts demana que el ministre Planas "pressione a Brussel·les en lloc de fer ací visites propagandístiques"

Guardar

Miguel Barrachina
Miguel Barrachina

El portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina ha exigit hui a Sánchez que "aplicar els acords de la UE i extremar el control en l'entrada de cítrics".

Miguel Barrachina ha indicat que "en lloc de les visites propagandístiques del ministre Planas ací deuria per una vegada exercir les seues competències allí i pressionar. Si la Comunitat Valenciana bat el rècord europeu de terres abandonades és perquè el govern d'Espanya i de la Comunitat Valenciana bat el rècord europeu en abandó dels seus agricultors. Som el territori europeu que més es menysprea. Continuen entrant taronges amb les plagues que deien que s'anaven a tractar i segueix sense permetre's el tractament extraordinari amb el fitosanitari adequat per a poder continuar combatent les plagues com el cotonet que estan assolant el camp valencià".

Barrachina ha assenyalat que "reclamem que s'extreme el control de totes les importacions i que se suspenguen si aquestes no es garanteixen que entren com les espanyoles, lliures per complet de plagues. No es pot permetre l'entrada il·legal de productes agrícoles amb plagues l'entrada de les quals està prohibida".

El portaveu popular ha afirmat que "fa més de dos anys esperem una aprovació unànime a proposta del PP en les Corts que s'exigisca exactament el mateix tractament en fred per als nostres cítrics que per als originaris de Sud-àfrica. Però en aquests moments veiem que només s'ha aconseguit que es tracte en fred la meitat dels cítrics, la taronja. Ni la mandarina, ni la llima ni l'aranja han de passar pel tractament en fred. Demanem que els tractaments s'estenguen a tots i que es faça realment, perquè s'ha demostrat que continuen entrant sense el control malgrat que és obligatori des de fa més d'un mes".

En eixe text aprovat en Les Corts, se sol·licitava "assegurar que els cítrics de Sud-àfrica i altres països arriben lliures de plagues, exigir que el tractament en fred es duga a terme de manera efectiva, i -entre altres- realitzar els controls fitosanitaris als països d'origen".

Per a Barrachina, "el Consell de Puig i el govern d'Espanya han d'exigir que s'extreme el control a les fronteres i que s'apliquen els acords de la UE. La Comunitat Valenciana és tan irrellevant que continuen entrant productes amb plagues i també el ministeri es continua negant a demanar el tractament excepcional de l'únic fitosanitari capaç de frenar la plaga del cotonet que està assolant els camps de la província de Castelló i València. Reclamem que s'autoritze el tractament adequat per a les plagues com el cotonet".

Arxivat a:

Destacats