Barceló retrau a Ribera Salut l'"obstrucció" en la informació per a la reversió de l'hospital de Torrevieja

Guardar

Ana Barceló, consellera de Sanitat
Ana Barceló, consellera de Sanitat

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha retret a Ribera Salut -que gestiona fins al divendres el departament de salut de Torrevieja (Alacant)- l'"obstrucció" que ha realitzat a l'hora de proporcionar informació a la Conselleria de Sanitat per a dur a terme el procés de reversió de l'àrea.

Barceló ha fet aquestes declaracions davant els mitjans aquest dimecres durant la visita que ha realitzat a les obres del nou edifici oncològic de l'Hospital Provincial de Castelló en ser preguntada per la denúncia que ha realitzat Ribera Salut d'"accés irregular" al seu sistema informàtic que, segons ha assegurat, s'ha produït des d'ordinadors de la Conselleria de Sanitat.

La titular de Sanitat ha recordat que es va comunicar fa un any a Ribera Salut les normes de reversió perquè, finalitzada la data de la concessió, la Conselleria de Sanitat poguera disposar de tota la informació que es precisa "per a fer un traspàs ordenat i planificat", informació que -segons ha dit- no han obtingut mai per part de la concessió "malgrat les cinc actuacions que el TSJCV ha dictat al llarg de tot un procediment contenciós per la litigiositat en la qual va convertir Ribera Salut aquesta finalització de la concessió".

Per tant, -ha afegit- "nosaltres ens hem guiat sempre pel nostre marc jurídic, per les obligacions que estan contretes per totes dues parts en el plec de condicions".

Respecte al possible "accés irregular" al sistema informàtic denunciat per Ribera Salut, Barceló ha insistit que ja porten bastant temps amb una "obstrucció" per part de Ribersa Salut. "Durant un any i fins hui mateix seguim sense tindre cap dada i, per tant, no faré declaracions en aqueix sentit de cap mena, atés que en aquest moment no procedeix", ha afegit.

"Les nostres directrius sempre han anat dirigides a fer un procés planificat, que seguim amb tota la informació que requerim perquè el dia 16 l'hospital i tot el departament que passe a ser de gestió pública puga atendre totes les necessitats assistencials de la població que protegeix, que són més de 18.000 persones", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats