Barceló assegura que el retard per a entregar la informació no afectarà la reversió de Torrevieja

Guardar

barcelo europa press
barcelo europa press

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat a Europa Press que el retard del grup Ribera a entregar la documentació requerida sobre el departament de Torrevieja (Alacant) "no afectarà" la reversió de l'àrea de salut encara que obligarà el seu departament a "treballar més intensament i més ràpidament per a poder dur-la a terme".

Barceló s'ha referit així a la petició de Ribera suspendre les normes dictades per a la reversió que la Secció Cinquena de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha denegat perquè "li ha replicat que això no es paralitza perquè estiguem en pandèmia".

Sobre aquest tema, ha explicat que "justament eixes normes el que permeten és tindre la informació per a planificar la reversió i aqueixa informació és la que Ribera Salut no facilita a la Conselleria de Sanitat".

Per això, ha aclarit que "no és possible en aquests moments mantenir reunions per a planificar aqueixa reversió" perquè "no sabem quants professionals tenim, de quines categories professionals i quins i quina duració tenen els seus contractes".

El contracte de gestió entre Ribera i la Generalitat es va subscriure el 21 de març de 2003 per un període de 15 anys des de la posada en funcionament de l'hospital, que va tindre lloc el 16 d'octubre de 2006 amb la possibilitat de pròrroga per a cinc anys si intervenia un acord entre les parts. Per tant el venciment es produeix el 15 d'octubre d'enguany.

A més, el contracte establia una clàusula en la qual s'assenyalava que un any abans del venciment l'Administració disposarà de les normes encaminades a la recepció de l'hospital, centres i equipaments sanitari i personal per a verificar el seu estat i, si escau, exigir la seua reparació o reposició.

FÓRMULES DE SUBROGACIÓ

Barceló ha assenyalat que no tots els treballadors de les diferents concessionàries que tornaran a la gestió pública tenen per què subrogar-se sota la mateixa fórmula, sinó que el seu departament s'està"plantejant diferents escenaris".

En concret, sobre la realització de les ressonàncies magnètiques que presta Eresa, el contracte de la qual va expirar l'1 de novembre de 2018, ha comentat que Sanitat dispose de "més temps" a causa de la pandèmia podrà "escometre la situació" la seua reversió.

De la mateixa manera, sobre la reversió de l'hospital de Dénia ha assenyalat que "segueix igual que la deixem abans de la pandèmia", ja que després del rebuig de la concessionària a l'oferta del Consell, "no hem mogut les posicions". "Després de la pandèmia es reprendran les converses, però fins llavors no hi ha hagut un acostament de postures", ha postil·lat.

Destacats