Barceló aposta pel diàleg, aspira a consolidar l'aconseguit i a augmentar la confiança dels ciutadans en la sanitat valenciana

Guardar

FOTO_02_SANIDAD
FOTO_02_SANIDAD

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit aquest matí l'acte de traspàs de competències de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, entre l'exconsellera i actual ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, i la nova titular del departament, Ana Barceló, al que també ha assistit la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Puig ha reiterat que la sanitat pública valenciana és una de les grans prioritats del Consell, que es concreta que "davant la malaltia totes les persones han tingut igualtat d'oportunitats, açò és el que hem fet des que arribem al Govern, açò és el que ha fet la consellera Carmen Montón i el que continuarà fent Ana Barceló".

Segons Puig, des del primer moment, aquest Govern ha actuat en qüestions que són fonamentals, "des de la universalitat de la sanitat, el primer decret que vaig tenir l'honor de signar, fins a la supressió dels copagaments o qüestions tan importants com l'accés a la medicació per a malalts d'hepatitis C, des de l'impuls reformista d'un govern que vol reparar els drets perduts i avançar en nous drets".

El president ha agraït a la nova ministra el treball realitzat i ha destacat que "el moment valencià passa a ser el moment espanyol i com a Govern anem a continuar amb la nostra lleialtat reivindicativa però estic segur que la lleialtat que fins ara només era d'anada ara també serà de tornada".

Barceló ha ressaltat que al llarg de la seua trajectòria professional i política ha pogut constatar que "els millors resultats s'obtenen a través del diàleg entre els diferents actors, cadascun des de la seua disciplina, els seus coneixements i la seua experiència, des de tots els àmbits en els quals es treballe, des de les organitzacions professionals fins a la societat civil".

En aquest sentit, la consellera ha reiterat que "tots tenim l'obligació d'escoltar-nos uns a uns altres i d'aqueix diàleg permanent extraure el millor per als ciutadans el benestar dels quals és i ha de ser nostre principal i prioritari objectiu".

Segons Barceló, "expliquem per això amb excel·lents equips de professionals en tots els àmbits de la sanitat pública, amb una societat conscienciada en la necessitat de seguir ampliant i millorant els nostres serveis, amb la voluntat del Consell i ara també comptem amb el suport del Ministeri".

D'aquesta manera, la nova titular de Sanitat Universal s'ha dirigit a la ministra, Carmen Montón, per a expressar que, des del seu profund coneixement de la sanitat valenciana "per la qual tant ha treballat", canalitzarà cap al Govern de la nació "les nostres legítimes reivindicacions i les nostres aspiracions".

Finalment, Barceló ha destacat que "la sanitat valenciana ja és un referent en molts aspectes, jo aspire a consolidar-los, a millorar en tots els camps i a augmentar la confiança dels ciutadans en la sanitat valenciana, perquè he vingut a servir-la".

L'exconsellera i nova ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha agraït als professionals el seu treball en equip durant aquests tres anys, així com al president de la Generalitat per "permetre'ns formar part del govern del canvi".

Montón ha expressat el seu orgull per "la sanitat pública valenciana, per les coses que s'han aconseguit com la universalitat de la sanitat, les ajudes al copagament, retornar el dret de la reproducció assistida a les dones lesbianes, la lluita contra la violència de gènere, i l'enfortiment de la sanitat pública".

La ministra ha agraït també a la nova consellera la seua tenacitat i el seu treball com la seua millor carta de presentació i s'ha postulat com "la millor aliada, per a ser un agent facilitador, de la gestió tant en sanitat com en benestar social, per a aconseguir totes les coses que ens fan falta, per a aconseguir que la Comunitat Valenciana recupere tot el temps perdut".

Destacats