Ballester (PP): "Els policies que s'incorporen no arriben a cobrir les jubilacions, la plantilla és menor que l'any 2015"

Guardar

El regidor del PP Santiago Ballester
El regidor del PP Santiago Ballester

La realitat és que encara que s'incorporen més agents a la Policia Local "aquest augment només servirà per a cobrir jubilacions, la plantilla continua estant per davall de les xifres de 2015. Ara la plantilla és de 1.466 agents quan en 2015, últim govern del PP, era de 1.625 agents. Per tant, hi ha 162 policies menys als carrers de la ciutat", va explicar el regidor del Grup Popular, Santiago Ballester. La realitat és que ràtio d'agents amb el Govern del PP era de 2,1 per cada mil habitants, mentre que ara la ràtio està en 1,82 agents cada mil habitants.

El regidor del PP ha explicat que "des de l'any 2015, quan va començar a governar Ribó i PSOE, s'han jubilat prop de 280 policies sense sumar els 305 agents que hi ha actualment en segona activitat i no són al carrer, mentre que només s'han incorporat de manera efectiva 120 policies. Els 181 agents que entraran ara no eixiran al carrer fins a finals d'enguany o principis de l'any 2023, perquè ara han de passar el curs de formació que es prolongarà més de mig any".

Ballester ha assegurat que són benvingudes les 181 incorporacions, però arriben tard perquè han tardat cinc anys a arribar, ja que són els que van aprovar les oposicions de 2018 i 2019, "portem un retard en les oposicions que ha provocat aquest minvament de la plantilla de Policia Local, la realitat és que hi ha més agents que es jubilen o passen a segona activitat que nous incorporats".

"En set anys no han sigut capaços de traure en temps les oposicions de Policia Local ni s'han convocat les base de 2020 i no hi ha ni convocatòria per a les oposicions de 2021. A més, no pot posar d'excusa la taxa de reposició quan han entrat 600 funcionaris més i en Policia Local a penes un centenar d'agents que ja són al carrer en set anys, és a dir uns 10 agents a l'any ha sigut el reforç de plantilla que ha fet el Govern de Ribó i PSOE"., va explicar Ballester.

Arxivat a:

Destacats