Baldoví: "Si Pedro Sánchez haguera hagut de vindre al Congrés del PSOE en Rodalia, probablement no hauria arribat"

Guardar

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, atén els mitjans
El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, atén els mitjans

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha denunciat que el nivell d'execució dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) en Rodalia és "autènticament escandalós" i ha fet broma amb què si el president del Govern, Pedro Sánchez, "haguera hagut de vindre en Rodalia al Congrés del PSOE --que celebra aquest cap de setmana a València--, probablement no hauria arribat".

Així s'ha manifestat Baldoví en declaracions als mitjans aquest divendres a València, després de reunir-se amb el líder de Más País, Íñigo Errejón, i l'alcalde Joan Ribó.

El parlamentari valencià ha instat el Govern d'Espanya a "adonar-se que el tren de cada dia s'ha d'invertir en gent, personal i nova maquinària". "Hui, Rodalia és un escàndol", ha insistit.

Per part seua, en matèria de finançament, Íñigo Errejón ha incidit en l'actual "desequilibri" entre les comunitats autònomes, que "perjudica" els ciutadans de moltes d'elles, com la Comunitat Valenciana, i ha defensat per a "atendre la vertebració territorial" que les autonomies "reben el mateix tracte, finançament i inversions".

"Ho dic ací perquè la Comunitat Valenciana pateix d'infrafinançament i té un important deute històric i hem d'avançar en un projecte que cohesione el territori, cuide inversions i canvie el model de finançament".

Arxivat a:

Destacats