Baldoví serà el primer a preguntar a Sánchez pel finançament valencià

Pedro Sánchez s’estrena com a president en una sessió de control

Guardar

compromis_congres
compromis_congres

Demà dimecres, el Govern de Pedro Sánchez passarà el primer examen davant el Congrés dels Diputats en una sessió de control. El president haurà de respondre a diverses preguntes formulades pels diferents grups parlamentaris. Seran el PP, Unidos Podemos i Compromís, els primers a preguntar a Sánchez. La pregunta d'aquest últim vindrà de la mà de Joan Baldoví, qui demanarà que el president explique els compromisos que l'Executiu pensa adquirir a curt i mig termini per a donar solució "al greu problema del infrafinançament que pateixen els valencians".

Ha sigut un dels cavalls de batalla dels socialistes valencians durant el govern de Mariano Rajoy, i segons recorda Baldoví, també Sánchez es va comprometre a remeiar aquesta qüestió durant les seues intervencions en la moció de censura. Per això, el portaveu de Compromís pretén que el president del Govern es manifeste en eixe sentit.

Baldoví serà el tercer a preguntar, però qui òbriga la veda serà el popular Rafael Hernando. El portaveu parlamentari del PP demanarà a Pedro Sánchez que explique al Congrés "els deutes" adquirits amb els partits nacionalistes catalans i bascos que li van donar suport en la moció de censura que li va portar a la Moncloa el passat 1 de juny.

Pablo Iglesias també tindrà el seu moment en aquesta sessió de control. El secretari general de Podemos cercarà que Sánchez es posicione sobre els permisos de maternitat i paternitat. Concretament, li preguntarà si està disposat al fet que el Govern impulse permisos "iguals, intransferibles i remunerats al cent per cent". Aquest assumpte és, precisament, un dels quals el partit morat ha considerat com dels més urgents, juntament amb la reforma de les pensions perquè s'actualitzen d'acord a l'Índex de Preus al Consum (IPC).

Destacats