Baldoví rebutja el "'varapalo'" d'Ábalos a València amb el fons per a transport: "Varapábalos"

Guardar

baldovi-congreso
baldovi-congreso

El diputat de Compromís en el Congrés Joan Baldoví ha denunciat el "'varapalo'" del ministre de Transports, José Luis Ábalos, a l'àrea metropolitana de València amb el fons de 800 milions per a transport públic dins dels 16.000 milions a repartir entre les autonomies per a pal·liar les conseqüències de la crisi.

Segons el repartiment que ha transcendit aquest dimarts, la Comunitat Valenciana rebrà 40,9 milions del fons de 800 milions aprovat pel Govern. Aquesta partida va per a ajudar els autobusos i metros de transport públic urbà i interurbà dependents de les comunitats autònomes a atallar la caiguda d'ingressos derivada del coronavirus.

En roda de premsa en el Congrés, Baldoví ha criticat que València no vaja a rebre "ni un sol euro" dels 16.000 milions. "És un autèntic 'varapalo' a transport valencià", ha dit després de descriure-ho en Twitter com un "VarapÁBALOS", en referència al ministre valencià i 'número tres' del PSOE.

S'ha queixat així que Madrid va a percebre 800 milions i Barcelona 200, mentre València s'ha quedat "fora" del repartiment en el que afecta el transport. Eixa discriminació, ha denunciat, s'uneix a la qual ja es dona amb els Pressupostos Generals de l'Estat, dels quals València i altres ciutats reben "quantitats ridícules" en aquesta matèria.

Després de recalcar que la capital valenciana s'ha vist obligada a aprovar un crèdit de 27 milions per a quadrar els comptes de la seua empresa municipal de transports, Baldoví ha subratllat que no es pot decidir sobre els fons autonòmics pensant que "tot comença i acaba a Madrid i Barcelona".

Destacats