Baldoví rebutja "desqualificacions" i "enaltiments" a empresaris i demana "ajudes selectives" enfront de la inflació

Guardar

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví
El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví

El candidat de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha rebutjat les "desqualificacions" i els "enaltiments" als empresaris i ha advocat perquè els governs posen "ajudes selectives" per a fer front a la inflació, al mateix temps que ha rebutjat el "café per a tots" de la baixada de l'IVA dels aliments.

Així s'ha pronunciat Baldoví en una entrevista amb Europa Press, en ser preguntat per l'encreuament de declaracions entre el president, Ximo Puig, i el vicepresident segon, Héctor Illueca, on ha assenyalat que "els empresaris es mereixen tot el seu respecte".

"La seua funció és mantenir la seua empresa, donar treball i generar beneficis i la funció dels polítics és intentar que tota la riquesa que es genera en una societat, es distribuïsca de la manera més igualitària possible i que ningú es quede arrere, i que els treballadors tinguen els seus drets garantits", ha indicat.

El també diputat en el Congrés ha considerat: "Les empreses, i no sols les d'ací, també unes altres com Carrefour, Lidl o El Corte Inglés, que sembla que d'ells no parlem, podrien fer algun esforç més". En qualsevol cas, ha assenyalat que més enllà de "bones intencions", cal "legislar perquè es puga ajudar a les famílies".

En aquest sentit, ha apostat per "ajudes selectives" i ha rebutjat el "café per a tots" de la baixada de l'IVA a tothom. També ha alertat que la regulació sobre la inflació no acabe "passant factura a la baula més feble de la cadena, que són els agricultors". Igualment, s'ha mostrat partidari de limitar el preu dels aliments "si no afecta els productors".

Destacats