Baldoví: "Potenciar la indústria i els sectors innovadors és la nostra prioritat"

La vicepresidenta i cap de llista d'Alacant per Compromís Aitana Mas: "Les comarques d'Alacant per a Compromís han estat protagonistes en el disseny de les nostres polítiques".

Guardar

Acte principal de Compromís a Alacant per a les eleccions autonòmiques 2023.
Acte principal de Compromís a Alacant per a les eleccions autonòmiques 2023.

El canvi de model productiu i les mesures contra la precarietat laboral han centrat hui el discurs del candidat a President de la Generalitat, Joan Baldoví, en l’acte central de campanya a Alacant que també ha comptat amb les intervencions de la cap de llista de la circumscripció, Aitana Mas, i del candidat a alcalde de la ciutat, Rafa Mas.

En l’acte celebrat a l’Esplanada d’Espanya al que s’ha afegit la pluja, Baldoví ha assenyalat que "és indignant, inacceptable, que una persona treballadora, que té un o fins i tot dos treballs, no puga arribar a final de mes. Quan llig en la  premsa a alguns empresaris (mals empresaris) parlar de que els falta personal, jo els diria: I per què no pagueu més? I ja voreu com teniu més fàcil contractar! Pagueu sou dignes i ja voreu com cobriu totes les vacants".

"I ací hem de parlar de model productiu. Alacant i tot el país té molt de talent en la seua gent, en els seus treballadors. Tenim un gran potencial com a poble, i hem d’aprofitar-lo al màxim. Alguns només parlen de turisme...i si, el turisme és un sector econòmic important, necessitem un bon turisme, que genere riquesa i ocupació de qualitat, però no podem posar tots els ous en la cistella del turisme".

El candidat a la presidència ha plantejat la necessitat potenciar la indústria, un dels els sectors que paguen millors salaris. "Necessitem més innovació. Necessitem millors infraestructures. La Generalitat ha de donar encara més suport als sectors productius, però això no ha de suposar donar xecs en blanc. Nosaltres donarem més suport a la indústria valenciana però amb condicions. Si vols diners, contracta més gent. Si vols suport, no t’emportes la producció fora. Si vols ajudes, puja els salaris als teus treballadors".

Si soc President, les ajudes i contractes de la Generalitat aniran a aquelles empreses que paguen millors salaris. Perquè la Generalitat ha de saber on estar, i el seu lloc és al costat dels treballadors i treballadores, dels que no arriben de final de mes tot i esforçar-se dia a dia. És important tindre indústria, tindre sectors innovadors, però també que el turisme siga generador de qualitat de vida i de llocs de treball de qualitat".

Baldoví ha avançat també l’aprovació d’una nova Llei del Turisme, centrada en el benestar dels treballadors del sector amb l’objectiu d’aconseguir un turisme sostenible, que aporte recursos i que repercutisca en benefici de totes i tots. "Perquè totes les persones treballadores, a la indústria, al sector primari, al turisme i els serveis, mereixen condicions laborals més dignes i més justes. Les persones d’Alacant i les de tot el país s’ho mereixen".

Per la seua banda Aitana Mas ha marcat com un dels objectius de la pròxima legislatura desenvolupar un pla de descentralització i desconcentració de serveis, institucions, equipaments culturals. "I en este punt vos he de dir que si alguna força política s’ha cregut allò de la descentralització ha estat Compromís. No només hem sigut el pes alacantí en la taula del Consell sinó que hem fet allò que ningú més ha fet: posar a les comarques d’Alacant en l’activitat diària. No de manera puntual, no de manera circumstancial. Les comarques d’Alacant per a Compromís han estat protagonistes en el disseny de les nostres polítiques".

"Este pla de descentralització ha de respondre no a un missatge victimista sinó a la necessitat d’incorporar en el dia a dia de la Generalitat una visió identitària diferent, diversa, plural. Alacant no està de lloguer en esta Comunitat, som i ens sentim co-propietaris de la mateixa".

Mas ha recordat com "en 2015, gràcies a la ingent tasca d’oposició, aconseguírem tombar el govern més corrupte de la història. Acabàrem amb les majories absolutes que alguns tant anhelen. Compromís s’ha convertit en una força de govern transformadora que ha anat desmuntant tot allò que deien de nosaltres".

"Després de 8 anys de govern hem deixat ben clar no només que Compromís no és el coco sinó que hem gestionat molt millor la dreta. Ara comptem amb millors indicadors econòmics que en 2015. I això que no sabíem d’economia. Hem fet de la pluralitat política una garantia de transparència i bon govern. Hem multiplicat per 3 les persones beneficiaries de la dependència, estem convertint els serveis socials en la 4ª pota de l’estat del benestar, hem fet més Formació Professional, més escoletes, hem construït 102 centres educatius, hem donat més beques menjadors, hem revertit dos hospitals privatitzats pel PP i ara anem a per 3 més".

"Açò és un govern amb Compromís. I este 28 de maig anem a per més. Companys i companyes, mirem amb esperança al futur amb l’orgull de la bona faena feta", ha conclòs la candidata.

El candidat a l’alcaldia d’Alacant, Rafa Mas, ha posat en valor la potent llista municipal de Compromís per a guanyar la ciutat, expulsar la corrupció i el mal govern i situar-la com una ciutat moderna, verda i amb identitat on la gent vol viure.

Per a Mas "Compromís hem sigut referents de l’oposició davant el desastrós tripartit de Barcala amb Ciudadanos i VOX. I ara situarem Alacant entre les ciutats i els pobles que avancen, perquè Alacant es mereix avançar i Compromís som la garantia de governs progressistes valents".

Destacats