Baldoví "posa la mà en el foc" per la "honradesa" de Mónica Oltra després de la petició d'un jutjat per a imputar-la

La vicepresidenta i dirigent de Compromís descarta dimitir en proclamar que no ha comés cap delicte

Guardar

El diputat nacional de Compromís, Joan Baldoví
El diputat nacional de Compromís, Joan Baldoví

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha assegurat aquest dimarts que "posa la mà en el foc" per l'"honestedat i honradesa" de la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, davant la petició d'un jutjat que ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia d'aquesta comunitat la seua imputació pel cas de l'encobriment dels abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada.

En roda de premsa en la Cambra Baixa, el parlamentari ha assenyalat que cada jutge pot opinar i sol·licitar les actuacions que considere en el marc d'una investigació, encara que ha desgranat que "hui dia" Oltra no està imputada i toca esperar què decidirà el Tribunal Superior.

D'altra banda, Baldoví ha rememorat que la seua companya de files ja va ser imputada per defensar el barri valencià del Cabanyal davant els plans del PP d'arrasar-lo, per una querella desestimada i que va ser impulsada per l'exconseller Rafael Blasco, condemnat després per prevaricació i malversació.

Divendres passat Oltra va emfatitzar que no contemplava dimitir per la sol·licitud del Jutjat d'Instrucció número 15 de València que comparega en qualitat d'investigada, atés que no ha comés cap delicte i la "veritat només té un camí".

En aquest sentit, va asseverar que no hi ha "cap raó" per a la seua renúncia i que sempre va defensar que "la decència i la línia ètica no la marquen els tribunals", a més de reiterar que no ha comés cap il·legalitat. Unes paraules que el mateix Baldoví ha dit hui que confirma.

Destacats