Baldoví interromp el ple del Congrés per a exigir que es paralitzen les importacions de taronja africana

Guardar

baldovi_naranja
baldovi_naranja

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha interromput aquest dijous el ple per a realitzar una petició "urgent i inajornable" al Govern: que es paralitzen les importacions de taronges d'Àfrica del sud.

Malgrat que el problema de les taronges valencianes no apareixia en l'ordre del dia, Baldoví ha decidit interrompre el debat per a exigir a l'Executiu que sol·licite "urgentment" a la Unió Europea l'aplicació de la clàusula de salvaguarda de l'acord comercial amb Sud-àfrica, informa la coalició en un comunicat.

En la seua intervenció, Baldoví ha apel·lat a la condició de valencià del ministre de Foment, José Luís Ábalos, per a demanar-li que el Govern sol·licite urgentment a la Comissió Europea aquesta clàusula de l'article 34 de l'acord comercial, amb l'objectiu de "no afonar encara més als agricultors valencians i protegir els collidors de taronja".

Amb una taronja sud-africana en la mà, ha denunciat que "mentre les taronges valencianes es queden en l'arbre o s'han de vendre a resultes, milions de taronges sud-africanes envaeixen els supermercats".

"Aquesta taronja ha recorregut més de 12.000 quilòmetres per a arribar a un supermercat de Madrid, i a part de la gran petjada de carboni que ha deixat el seu transport, aquesta perpetrant un drama en els camps valencians", ha il·lustrat.

Arxivat a:

Destacats