Baldoví: "Impulsarem una Estratègia pel valencià que se centre tant en el dret a la igualtat lingüística com en la promoció de l’ús"

Guardar

Joan Baldoví
Joan Baldoví

"En cada trobada podem vore la força que té el poble valencià i tots aquells que volem celebrar i defensar el nostre dret a viure plenament en valencià", així s’ha pronunciat este matí el candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, a Albalat de la Ribera on ha participat en la Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera. "Hui a més ho fem en el dia de Sant Jordi, el dia del llibre, i precisament: llengua i llibres son dos de les prioritats que ha de tindre el nou Botànic". 

Baldoví ha assenyalat que "hem avançat molt en coneixement del valencià però tenim un gran repte: hem d’augmentar l’ús de la nostra llengua. Som conscients que queda molt per fer en este àmbit".

En eixe sentit el candidat de Compromís ha avançat l’aprovació en la pròxima legislatura d’una Estratègia pel valencià que se centre tant en el dret a la igualtat lingüística com també en la promoció de l’ús del valencià.

"Volem sumar parlants -ha afegit el candidat-. Volem que la gent que sap valencià l’utilitze també al carrer, a les tendes, amb els amics o a internet".

Commemorat el dia del llibre per Sant Jordi, Baldoví ha aprofitat per explicar també la proposta de Compromís d’un Pla de Biblioteques, per ampliar i millorar tota la xarxa de biblioteques als pobles i ciutats. Així com impulsar els “Bibliobus”, biblioteques itinerants, autobusos convertits en un biblioteques per arribar a tots els pobles que no tenen accés a biblioteques. 

"Hem de fomentar la lectura, i hem de fer accessible els llibres a totes les persones. I per a això tenim una ferramenta ideal que són les biblioteques".

Baldoví s’ha desplaçat seguidament fins Benicarló on ha participat en un acte amb la candidata a l’alcaldia Nuria Isern i la número 2 a Les Corts per Castelló, Verònica Ruiz, on el candidat a President de la Generalitat ha aprofitat per a fixar les prioritats de Compromís per al futur Consell: “ser més reivindicatiu i exigent davant Madrid, per a aconseguir un finançament just amb què prioritzar la sanitat i  afrontar l'emergència climàtica amb apostes de futur que respecten el territori, així com l'emergència habitacional, amb el foment de l'habitatge públic i la regulació del lloguer, que permeta als joves iniciar projectes de vida".

Destacats