Baldoví impulsarà un Pla Edificant d’habitatge públic i crearà l’oficina contra l’abús immobiliari que oferisca assessorament legal gratuït a la ciutadania

Baldoví: ""La idea és replicar el reeixit 'Pla Edificant' en educació, que en aquestes legislatures ha permés acabar amb els barracons crònics i construir 102 noves escoles"

Guardar

El candidat de Compromís a la Presidència de la GVA, Joan Baldoví
El candidat de Compromís a la Presidència de la GVA, Joan Baldoví

El candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha anunciat durant l’acte de Llíria, el seu compromís de multiplicar la construcció d’habitatge pública mitjançant un Pla Edificant que amb una inversió inicial de 500 milions d’euros puga ampliar el parc públic de la Generalitat en més de 5.000 nous habitatges.

Una mesura que té com a objectiu millorar l’accés de la ciutadania a un habitatge digne, permetent a les administracions valencianes comptar amb els recursos necessaris per a donar resposta a l’emergència habitacional, així com apropar-se al percentatge europeu d’habitatge públic, situat en el 20%, i allunyar-se de l’insuficient 2% que a hores hi ha a l’estat espanyol.

“La idea - ha apuntat el candidat de Compromís - és replicar l’exitós Pla Edificant en educació, que en estes legislatures ha permés acabar amb els barracons crònics i construir 102 noves escoles, a més d’haver fet més de 1.000 actuacions de millora en centres educatius després de l’abandonament dels anys més foscos del PP”.

A més, Baldoví ha anunciat la seua intenció d’aplicar la nova llei d’habitatge per tal de regular el preu del lloguer en totes aquelles zones tensionades que provoquen que la ciutadania haja en moltes ocasions destinar més de la meitat del seu salari a pagar-se una llar on viure. “Hem d’acabar amb aquesta insuportable situació”.

Finalment, Baldoví ha anunciat la seua intenció de crear l’Oficina Contra l’Abús Immobiliari que protegisca els drets de les persones inquilines davant els continus abusos dels fons voltors i les entitats bancàries, així com d’alguns propietaris . “Volem que la ciutadania puga comptar amb assessorament legal gratuït sobre la legislació vigent, interpretació de clàusules o detecció de les que siguen abusives”.

 

Destacats