Baldoví i Sorlí guanyen les primàries del Bloc i lideraran les llistes de Compromís per València i Castelló

Guardar

baldovi_grupo_compromis
baldovi_grupo_compromis

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, repetirà com a número u per la circumscripció de València i serà el candidat a la presidència del Govern de la coalició valenciana a les pròximes eleccions generals del 28 d'abril, mentre que la diputada per Castelló, Marta Sorlí, també repetirà com a número u.

Així ho han decidit el 98% dels militants, simpatitzants i inscrits en les primàries obertes del Bloc, la formació majoritària de Compromís, que han donat suport a Baldoví. En el cas de Sorlí, ha doblegat en puntuació a l'altre candidat, Josep Ramon Navarro.

Baldoví ha agraït la confiança i s'ha compromés a "deixar-se la pell per aconseguir un grup valencià en el Congrés": "No decebrem a ningú, continuarem col·locant els problemes valencians en el debat estatal. Lluitarem per la reforma del sistema de finançament autonòmic, el corredor mediterrani, la protecció de la taronja valenciana i polítiques socials com la reforma del sistema de pensions o l'ús d'ocupació de qualitat".

Sorlí també ha agraït el suport rebut i ha explicat que "la vertadera batalla és evitar que la dreta i l'extrema dreta arriben als governs". "El 28 d'abril cal decidir qui defensa millor els interessos dels nostres pobles i comarques. Des de Compromís volem exportar a Madrid el model d'enteniment, estabilitat i garantia de drets que representa el Botànic enfront d'aqueixa època fosca a la qual vol tornar la dreta", ha manifestat.

Tots dos representants coincideixen que les pròximes eleccions seran claus per a mantindre l'estat de benestar: "La ciutadania té l'oportunitat de triar entre la fórmula valenciana, que ha permés consolidar els drets socials i millorar la vida de les persones, o la fórmula andalusa, que suposa retallades de drets, privatitzacions i crispació", han assegurat els representants de Compromís.

PRIMÀRIES PER A INTEGRAR-SE EN LA CANDIDATURA DE COMPROMÍS

Per a les eleccions generals, cadascuna de les formacions que integren Compromís --Bloc, Iniciativa i VerdsEquo-- seleccionen als seus candidats, que s'integraran posteriorment en una llista conjunta.

A més d'aquestes dues candidatures, en les primàries del Bloc també hi ha hagut votacions per a conformar les llistes electorals de les tres províncies.

A València, la candidata més votada ha sigut l'actual secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando; seguida de l'alcalde de La Font de la Figuera, Vicent Muñoz i el director general de Comerç de la Generalitat, Natxo Costa. En quart i cinqué lloc han quedat els militants Joan Company i Àlex Amorós.

A Alacant, la més votada ha sigut María José García, seguida de Denis Allso. A Castelló només es presentaven Sorlí i Navarro.

Pel que respecta al Senat, a Castelló i Alacant només hi havia una candidatura: la del senador Jordi Navarrete a Castelló, i la de Conxa del Ruste a Alacant. A València, Xavier Hervàs s'ha imposat a Vicent Fernàndez.

Destacats