Baldoví avisa: "Som el vot que fa que el PSOE no es vaja a la dreta"

Guardar

Foto1
Foto1

Més Compromís (Compromís-Més País) ha registrat aquest dilluns davant la Junta Electoral les llistes al Congrés i Senat amb les quals es presentarà a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre, que encapçala en el cas de la província de València Joan Baldoví, qui ha avisat que el vot a la seua formació és "un vot que fa que el PSOE no es vaja cap a la dreta" i representa també la fiabilitat i la capacitat de pactar.

Joan Baldoví, que la passada legislatura ha sigut l'únic diputat de Compromís, encapçala novament la llista per València al Congrés en una candidatura que ha definit com a "progressista, feminista, ecologista i valencianista".

Li segueix com a número dos per aquesta circumscripció, com a independent, la periodista i divulgadora ambiental Mª Josep Picó, Premi Nacional de Periodisme Ambiental 2005. Ocupa el lloc que ha deixat vacant en la llista Isaura Navarro, que actualment és secretària autonòmica de Salut Pública.

En els següents llocs estan Clara Ferrando, Paula Espinosa, Vicent Muñoz, Mª Àngel Oltra, Josep Ferran Baixauli, Sílvia Antón del Alamo, Mª Rosa García, Joan Company, Alicia Izquierdo, Joan Martínez, María José Castell, Irene Gavidia i Joan Ribó. Quant al Senat, la candidatura de Més Compromís per València la conformen Dolors Pérez, Xavier Hervàs i Raquel Vallés.

Després de registrar les candidatures, Baldoví ha comparegut davant els mitjans i ha assegurat que aspiren a créixer en representació amb una formació, Més Compromís, amb la qual ara tenen "aliats en la resta de l'Estat", al·ludint a la confluència de Més País amb altres marques regionals.

"Anem amb il·lusió a Madrid perquè entenem que el vertader vot útil serà a Més Compromís", ha dit, remarcat que "els problemes valencians estaran presents a Madrid" i el conjunt del grup que conformaran "assumirà l'agenda valenciana".

Així mateix, ha posat en valor que el vot a la seua formació "és la garantia" del que ja saben fer en territori valencià: "Som capaços de governar la nostra terra, de governar ajuntaments, hem demostrat de manera clara que som persones fiables, capaces de pactar, no d'entretindre als ciutadans, persones serioses i fiables".

Baldoví també ha posat l'accent que el vot a Compromís "és un vot que fa que el PSOE no es vaja cap a la dreta i que comence a fer d'una vegada per sempre polítiques que vagen a favor de les persones i del medi ambient".

Preguntat precisament sobre aqueixa possibilitat de 'viratge' del PSOE a la dreta, ha recordat que "sempre ha mirat a la seua dreta" i ha recordat com Pedro Sánchez va tancar en 2016 un acord amb Ciutadans mentre estava negociant amb Compromís i Podem "a l'habitació del costat" i com el dia que demanava la seua investidura "es va passar més d'una hora invocant els vots de Cs i del PP".

ENTÉN QUE FINALMENT HI HAURÀ GOVERN

Per això, s'ha reafirmat en què "la garantia que el PSOE no podrà governar amb la dreta és el vot a Més Compromís".

Respecte a si creu que amb aquesta convocatòria es tancarà el cicle electoral, ha indicat que "si alguns, i en aqueixos alguns no incloc a Compromís, no aprenen d'això, no aprenen a fer valdre el verb pactar, probablement haurien de pensar a anar-se a casa i deixar passe a persones que sí que són capaces de propiciar aqueixos pactes".

"Entenc que aquesta serà una legislatura en la qual finalment hi haurà govern i el que desig, i nosaltres farem tot el possible, és que siga un govern progressista perquè el PSOE no tinga la temptació d'anar-se a governar amb la dreta com ha tingut moltíssimes vegades".

EL FITXATGE: Mª JOSEP PICÓ

La número dos de la llista, Mª Josep Picó, ha assenyalat que la seua trajectòria aporta el compromís amb el territori i amb el medi ambient, de "veure l'emergència climàtica amb optimisme, com un repte per a millorar la salut i el patrimoni natural", així com una visió de dona i mare de dos fills xicotets.

"Crec que puc aportar aqueixa visió de diàleg. En una situació complicada políticament moltes persones estem molt decebudes amb els polítics i després de 20 anys de trajectòria periodística també he d'aportar la meua experiència, el meu tarannà dialogant i empatia per a transformar a millor la nostra societat", ha explicat.

També ha admés la importància que forces a nivell estatal sumen forces per a tindre més visibilitat i força davant partits majoritaris: "S'han acabat les majories absolutes, la veu valenciana tindrà un poder més fort gràcies a aquestes confluències".

Picó és periodista ambiental, escriptora i divulgadora científica. És llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat CEU Cardenal Herrera i doctora en Comunicació per la Universitat de València. Compta amb un postgrau en Gestió Ambiental i un Màster en Noves Tendències i Processos d'Innovació en Comunicació.

Actualment compagina el seu treball com a periodista científica en la UCC+i del Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I amb la docència universitària, on és professora associada.

Ha escrit diverses obres, entre elles 'El canvi climàtic a casa nostra' (Bromera, 2007), 'El planeta i la teua. Idees Pràctiques per a tenir cura del medi ambient' (Bromera, 2008), i ha coordinat, a més, l'obra col·lectiva 'Veus per l'horta' (Universitat de València, 2014).

LLISTA DE CASTELLÓ I ALACANT

Marta Sorlí encapçalarà la llista de Més Compromís per Castelló, acompanyada per Susana Pérez, Josep Ramón Navarro, Sandra Sabater i Fernando Darós. Quant al Senat, els candidats són Jordi Navarrete, Carlos Javier Vidaurre i Empar Carceller.

En el cas d'Alacant, la candidatura al Congrés està encapçalada per Ignasi Candela, seguit per Maria José García Rosello, Cristian Alberto Fortanet, Peblo Ferrando, Tamara Martínez, Denis Allso, Federico Zaragoza, Marian Campello, Sergi Ferrus, Maria Paula Carsi, Francisca Guardiola i Gerard Fullana. Al Senat conformen la llista Llum Quiñonero --independent--, Contxa del Ruste i Vicent Miquel Sansano.

Arxivat a:

Destacats