Aznar entra en campanya i participarà aquest dimecres en un míting a València amb Isabel Bonig

Aquestes setmanes, en la gira del seu llibre per Espanya, ha demanat suport per a Casado apel·lant a unificar el vot constitucional en el PP

Guardar

aznar_casado
aznar_casado

L'expresident del Govern José María Aznar tornarà a fer campanya electoral en suport del PP que dirigeix Pablo Casado després d'uns anys allunyat dels mítings polítics amb València i simpatitzants. Així ho farà aquest dimecres a València amb la candidata a la Presidència de la Generalitat, Isabel Bonig, i la candidata a l'Alcaldia de València María José Catalá.

Aquestes últimes setmanes, en la gira per Espanya presentant el seu nou llibre 'El futur és hui', Aznar ha demanat suport per a Casado apel·lant a la necessitat d'unificar el vot constitucional en el Partit Popular, davant la fragmentació de l'espai de centredreta.

Aquest va ser el missatge que va traslladar la setmana passada a Las Palmas de Gran Canaria, on va advertir que "s'està produint un procés d'unificació en l'esquerra-secessionista i de fragmentació en la part constitucional". Per això, va cridar "la responsabilitat" per a unir el vot constitucional entorn de Casado.

"I no faria aquesta apel·lació si no creguera que això és així i que el Partit Popular és el Partit Popular. Ho és, i qui ho representa té totes les qualitats per a ser president del Govern", va proclamar Aznar. De fet, va avisar que si no s'unifica aqueix vot en el PP "es corre un greu risc de perdre les eleccions i, amb això, el sistema constitucional" actual.

AZNAR VE A CASADO "UN LÍDER COM UN CASTILLO"

Aquest dimecres, Aznar reiterarà aqueix mateix missatge als afiliats i simpatitzants del PP que assistisquen a acte de València en el qual intervindrà la presidenta del PP en la Comunitat Valenciana i la candidata a l'Alcaldia, María José Catalá.

D'aquesta forma, el també president de la fundació FAES abrigallarà al PP d'aquesta regió, que també celebrarà les seues eleccions autonòmiques coincidint amb les generals del 28 d'abril. L'acte tindrà lloc en el complex esportiu-cultural Petxina a partir de les 20.00 hores.

L'expresident del Govern, que va participar el gener passat en la Convenció Nacional del PP, ja va definir a Casado com un "líder com un castell" que no té "tuteles ni tutías", en al·lusió a les paraules que el president fundador Manuel Fraga va dirigir al mateix Aznar en el congrés del partit de 1990.

Aznar va realitzar llavors un paral·lelisme entre la trajectòria de Casado i la seua pròpia fa 30 anys, quan un jove que també llavors tenia 37 anys i venia d'Àvila, va prendre les regnes del Partit Popular.

"Aqueix jove hui és molt més llest i sap molt més de política", va proclamar l'expresident, que va admetre que "cap" dels seus antecessors al capdavant del PP -el mateix Aznar i Mariano Rajoy- el van tindre "tan difícil". Casado ha recordat diverses vegades en públic aqueixa dificultat a la qual va apuntar Aznar al gener.

AZNARISTES EN LES LLISTES DEL PP

El PP que dirigeix Casat ha exhibit la seua sintonia plena aquests mesos amb Aznar i com a prova d'això ha inclòs en les seues llistes a nombrosos col·laboradors i exdirigents que van treballar en els seus Governs o en FAES.

És el cas de la candidata per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, i del cap de gabinet de Casado i exconseller madrileny, Javier Fernández-Lasquetty, que anirà en el lloc deu de la llista per Madrid al Congrés.

També l'excap de gabinet del mateix Aznar quan estava en Moncloa, Carlos Aragonés, anirà en la candidatura per Madrid (plaça 11) i en aqueixa mateixa llista (plaça 13) concorrerà la periodista Pilar Marcos, que també va treballar en FAES.

Destacats