Augmenten un 75% les queixes en un any per l'estat dels jardins i un 35% l'estat de la via pública a València

Ferrer San Segundo (PP) acusa el Govern de Ribó i PSOE de continuar maquillant com a suggeriments, les reclamacions que entren per via telefònica o a través de la web, que són quasi el 90% de les rebudes

Guardar

La viceportaveu del Grup Municipal Popular María José Ferrer San Segundo
La viceportaveu del Grup Municipal Popular María José Ferrer San Segundo

L'últim informe de queixes i suggeriments de l'Ajuntament de València revela un augment del 75% de les queixes en un any per estat dels jardins de la ciutat de València. També, es registra un augment del 35% de les queixes per l'estat de la via pública de la ciutat en tan sols un any.

La portaveu adjunta del PP, María José Ferrer San Segundo, ha assenyalat que any rere any són més les queixes per la gestió del Govern de Ribó i PSOE que "una València bruta, deixada en carrers o jardins, insegura i embossada en trànsit o expedients, concentra la majoria de Queixes dels veïns".

"És important l'augment de les queixes per falta de neteja i deficiències en la via pública o els jardins, així com els embossos dels expedients i en el trànsit-EMT de la ciutat, o la necessitat de més policia, continuen centrant el focus del malestar ciutadà a València", assenyala Ferrer San Segundo.

Segons ha explicat hui la portaveu adjunta del PP, María José Ferrer San Segundo, "el 60% de les queixes són per brutícia als carrers i gestió dels fems; deficiències o podes en jardins; falta de Policia Local; trànsit rodat, senyalització viària i, per descomptat, incidències de l'EMT".

Entre els assumptes que van rebre major nombre de queixes són la reparació, deficiència en vies públiques amb un total de 155 o els serveis prestats en vies públiques amb 152. També la falta de neteja amb 144 queixes ocupa els primers llocs així com la cura dels jardins amb 119 queixes o la senyalització viària amb 113 queixes o la necessitat de major actuació per Policia Local amb 106 queixes.

Quant a la vària interanual el primer lloc del rànquing l'ocupen les queixes per l'estat i manteniment dels parcs i jardins de la ciutat amb un augment del 75%. Li segueixen les de necessitat de reparació de les deficiències via pública, que han augmentat un 35,9% o la de senyalització viària amb un 26,97% o les de polítiques lingüístiques, amb un augment del 25%.

Quant a l'augment interanual per districtes i barris destaquen Pobles del Nord amb un augment del 650% de queixes, li segueix l'Olivereta amb un increment del 229,63% i tanquen el cap el Pla del Reail que augmenten les queixes un 141,6% i Patraix un 97,14% i Pobles del Sud un increment del 72,73%.

Quant a barris i districtes on més queixes s'han registrat en l'últim mes és l'Olivereta amb 89 queixes, li segueix Quatre Carreres amb 78, Ciutat Vella amb 70, Patraix amb 69 i Jesús amb 60 queixes. Mentre els barris destaca Nou Moles amb 38, Patraix amb 37, la Malva-rosa 33, Tres Forques amb 30, Russafa 28, Monte-Olivete 27 i Benicalap 27.

Ferrer San Segundo (PP) acusa el Govern de Ribó i PSOE de "continuar maquillant com a suggeriments, les reclamacions que entren per via telefònica o a través de la web, que són quasi el 90% de les rebudes".

Arxivat a:

Destacats