Arxiven la investigació a Xavier Rius per l'adjudicació de catàlegs d'una exposició del MuVIM

Guardar

xavier-rius_ok
xavier-rius_ok

El Jutjat d'Instrucció número 1 de València ha arxivat la causa en la qual s'investigava al portaveu de Compromís i diputat de Cultura en la Diputació, Xavier Rius, al no apreciar cap indici de delicte en relació amb una exposició temporal del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) i d'una publicació de l'àrea de Cultura de la corporació provincial sota el títol 'La Modernitat republicana a València. Innovacions i pervivències en una època decisiva'.

Així figura en un acte d'aquest jutjat, datat aquest mateix divendres i al qual ha tingut accés Europa Press, en el qual el magistrat decreta el sobreseïment provisional de la causa que es va iniciar arran d'una querella per prevaricació de la portaveu del PP en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles. La resolució no és ferma i contra ella cap recurs en el termini de tres dies.

Per al citat esdeveniment en el MuVIM, es va contractar l'edició d'un primer llibre a una empresa i una segona edició a una altra signatura, la propietària de la qual també es trobava investigada en aquest procés, a proposta de Rius i en un decret signat per l'expresident de la Diputació i actual alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, investigat judicialment en el cas Alqueria.

L'instructor assenyala en la seua resolució que la declaració de Rius en seu judicial, aquest passat dijous, va destacar per la seua "claredat". El responsable de Cultura en la corporació provincial va explicar que no va prendre "cap decisió administrativa" en relació amb l'esmentat decret, signat per Rodríguez, i que únicament es va limitar a "avalar" la proposta del director del MuVIM, Rafael Company.

A més, va assegurar que no coneix als propietaris de les empreses que es van encarregar de la impressió de la publicació i va negar qualsevol fraccionament de contractes.

Els altres dos investigats, de les empreses adjudicatàries dels contractes objecte de querella, van coincidir que no coneixien a Rius i que "mai" van rebre cap mena d'instrucció o recomanació.

Així, el jutge considera que no apareix cap indici de delicte en els tres querellats i acorda el sobreseïment provisional de la causa.

Arxivat a:

Destacats