Arxivada definitivament la causa contra Joan Baldoví i Raquel Tamarit durant les seues alcaldies a Sueca

El jutge conclou que l'Ajuntament de Sueca, que dirigia Compromís, va actuar en tot moment ajustat a la legalitat i les resolucions judicials

Guardar

baldovi
baldovi

La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha arxivat definitivament la causa contra el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, i la Secretària Autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, als quals se'ls va atribuir en 2007 no haver acatat les ordres de paralització i demolició d'unes obres que van ser declarades il·legals, quan Baldoví era alcalde de Sueca.

El jutjat considera que no existeix cap indici del delicte investigat, ja que queda provat que l'ajuntament encapçalat per Baldoví es va ajustar en tot moment "a la legalitat i les resolucions judicials que li afectaven".

La resolució dictada per l'Audiència Provincial és ferma i no cap recurs contra ella. L'any passat el Jutjat de Sueca ja va decretar el sobreseïment provisional i l'arxivament de les actuacions, com també va fer Fiscalia, on els denunciants també presentar una denúncia.

Baldoví ha celebrat l'arxivament definitiu de la causa: "Sempre vaig tindre la consciència molt tranquil·la. Hui més que mai la justícia ens ha donat la raó a aquells ens havíem de menjar titulars poc agradables quan mai vam fer res que ens poguera avergonyir".

Per la seua banda, Tamarit agraeix que en la sentència es condemne als recurrents a pagar les costes del judici per la seua "temeritat" en incloure-la en un procés judicial en el qual ella no tenia cap competència sobre aquest tema: "M'alegra que l'Audiència Provincial haja sigut tan contundent condemnant el comportament 'temerari' dels denunciants, s'ha demostrat que la meua implicació en aquest cas era només per raons polítiques que res tenen a veure amb el suposat incompliment de la legalitat".

Destacats