Arturo Ros: "Impulsarem de manera urgent un pla de xoc per a millorar la neteja de Tavernes Blanques"

Parlem amb l'alcalde de Tavernes Blanques sobre els projectes de futur per al municipi

Guardar

Arturo Ros, alcalde de Tavernes Blanques
Arturo Ros, alcalde de Tavernes Blanques

Després de huit anys en l'oposició, Arturo Ros (Partit Popular) torna al capdavant de l'Alcaldia de Tavernes Blanques amb un govern en majoria simple. Després d'haver mantingut reunions amb la resta de forces polítiques, Ros ja perfila els projectes de futur que vol posar en marxa en aquests quatre anys de legislatura, com una important inversió en infraestructures esportives; la creació d'habitatge assequible per a joves; una nova residència; o un Auditori.

Importants inversions per a Tavernes Blanques, però sense oblidar altres actuacions que també són importants per als veïns i veïnes del municipi, com la millora de la neteja dels carrers; el reforç dels Serveis Socials; o la millora de l'enllumenat. De tot això parlem amb Arturo Ros, alcalde de Tavernes Blanques.

Després de dues legislatures en l'oposició, tornes de nou a posar-te al capdavant de l'Alcaldia de Tavernes Blanques, quin balanç fas?

Després d'estar governant en majoria absoluta, els casos de corrupció que van esguitar al Partit Popular van fer que se'ns mesuraren a tots per igual, i vaig passar a l'oposició. Han sigut huit anys intensos i, en les passades eleccions municipals, els veïns de Tavernes Blanques van decidir donar-nos de nou la seua confiança, i la veritat que estem amb molta il·lusió. Som sis regidors que estem treballant molt, des del primer dia, per a poder tirant avant tots els projectes que tenim per al municipi.

Governeu en majoria simple, com es planteja l'escenari dels acords amb les altres forces polítiques?

Els ciutadans han decidit que no volen majories, sinó que han apostat pel diàleg i els acords i així ho farem. Vam fer una primera reunió amb VOX en la qual li vam proposar fer un programa de govern rigorós i seriós, però no va haver-hi manera. Per descomptat, també hem mantingut reunions amb Compromís i Podem en les que ens van traslladar que donarien suport a aquelles propostes amb les quals estigueren d'acord, que és el lògic, i en eixe camí estem treballant.

No obstant això, sí que he de dir que ens hem sorprés negativament, perquè quan entràrem ja a l'ajuntament per a començar a treballar, ens vam adonar que tots els ordinadors estaven formatats, no hi havia res. Si a més, se suma que estem quasi 30 mesos sense un tècnic d'Informàtica, encara es complica més. Així que hem hagut de fer una contractació de dues setmanes per a poder posar-ho tot a punt: signatures digitals, correus electrònics, etc. Cal saber guanyar, però també cal saber perdre.

Quines han sigut les primeres mesures que heu dut a terme una vegada heu entrat al consistori?

El primer en què ens hem centrat ha sigut a recuperar la bona comunicació entre l'equip de govern i el personal de l'ajuntament, perquè en aquests huit anys la relació s'havia deteriorat moltíssim i s'havia perdut eixa harmonia que sempre havia existit.

Després, un altre dels temes prioritaris, i que ha estat molt oblidat per part de l'anterior equip de govern, ha sigut la neteja del municipi. Tenint pressupost, no s'ha invertit el que era necessari per a millorar la neteja dels carrers. Per això, posarem en marxa un pla de xoc – que començarà l'1 d'agost i acabarà el 30 de setembre – que consistirà a destinar una brigada a la neteja en profunditat de tot el municipi, és a dir, les voreres, els parcs, els bancs...

I després, d'una banda, estem continuant amb la renovació de l'enllumenat; i per un altre, treballarem en la millora de la recollida dels estris. Fins hui, la recollida estava prevista tres dies al mes, però ens hem adonat que és un sistema que no està funcionant d'acord amb les necessitats de la ciutadania. Llavors, treballarem per a crear un servei més personalitzat en el qual qualsevol veí o veïna pot posar-se en contacte, via telefònica, amb el servei de recollida per a concertar un dia i una hora concreta, de la mateixa manera que ja es fa en altres municipis.

Què esperes d'aquesta legislatura?

Tinc molta il·lusió en aquesta legislatura perquè treballarem per a fer eixe salt en qualitat que tant necessita Tavernes Blanques. I en aquest sentit, tenim molts projectes de futur, com la creació d'una residència nova; la construcció d'un Auditori, que fa molta falta en el municipi; així com una important inversió en infraestructures esportives per a ampliar-les i, per descomptat, la nostra intenció és poder adjudicar, com més prompte millor, l'última fase del pavelló, que són els vestuaris. A més, tenim pendent, a través del Pla Edificant, la rehabilitació de les infraestructures educatives.

D'altra banda, volem abordar també el manteniment dels parcs infantils, perquè jo vull saber si compleixen amb la normativa europea; reforçar els Serveis Socials amb la incorporació d'un educador social, un integrador social i un tècnic en matèria jurídica; i posar en marxa un pla de voreres per a la reducció de barreres arquitectòniques i un pla de sanejament del municipi.

Finalment, estem estudiant implantar l'ADN Caní per a sancionar a aquelles persones que no recullen els excrements de les seues mascotes, perquè encara que la majoria de les persones ho fan correctament, sempre hi ha persones incíviques i, al final, ens perjudica a tots i provoca que els carrers del municipi no estiguen nets.

D'ací a quatre anys, com t'agradaria que haguera canviat Tavernes Blanques?

A nosaltres ens agradaria impulsar tot el tema urbanístic amb la creació, per exemple, d'una ronda oest, que ens fa molta falta; i sobretot, volem cedir terrenys municipals a la Generalitat, que és l'administració que té la competència, per a la construcció d'habitatge per a lloguer assequible, perquè hi ha un problema de falta d'habitatge en el municipi. Per això, amb la construcció d'aquestes noves edificacions volem facilitar que els joves puguen independitzar-se i, a més, que no hagen d'anar-se'n del poble per a poder fer-lo.

Al final, la nostra intenció és que la gent estiga satisfeta ja no del seu alcalde, sinó del seu ajuntament.

Destacats