Arranquen els actes amb motiu de l'Any Europeu del Ferrocarril organitzats per la Conselleria d'Obres Públiques

Arcadi España destaca que "la Generalitat coincideix amb els objectius de l'Any del Ferrocarril que inclouen la sensibilització sobre la dimensió europea transfronterera del transport ferroviari"

Guardar

metro metrovalencia
metro metrovalencia

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha organitzat tota una sèrie d'actes amb motiu de l'Any Europeu del Ferrocarril que s'inicien dilluns que ve, 10 de maig, amb un seminari Web sobre el Corredor Mediterrani, organitzat amb la col·laboració de la Càtedra Transport i Societat.

Com ha explicat el conseller Arcadi España, "la Generalitat ha volgut participar activament en la celebració de l'Any Europeu del Ferrocarril, i la Conselleria, en estreta col·laboració amb la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols, ha preparat tota una sèrie d'activitats amb la participació de la Càtedra Transport i Societat de la Universitat Politècnica de València, i la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València, així com d'altres departaments de la Generalitat, ajuntaments i col·legis professionals".

Per al titular d'Obres Públiques, "és sens dubte el moment del ferrocarril i d'apostar per una mobilitat més sostenible tant per al transport de mercaderies com de persones", i ha destacat que "la Generalitat coincideix plenament amb objectius fixats per a l'Any Europeu del Ferrocarril que inclouen la sensibilització sobre la dimensió europea transfronterera del transport ferroviari i l'augment de la seua contribució a l'economia, la indústria i la societat de la UE".

Així, dilluns que ve 10 de maig tindrà lloc el primer dels esdeveniments previstos. Amb la col·laboració de la Càtedra Transport i Societat, se celebrarà un seminari web sobre el Corredor Mediterrani titulada 'Mediterranean Corridor: a boost for Europe', en la qual participaran Arcadi España; la coordinadora del Corredor Mediterrani de la Comissió Europea, Iveta Radicova; el comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, i el director de la Càtedra Transport i Societat, Tomás Ruiz.

Dins del mateix cicle, el divendres 11 de juny, dia dels Passos a Nivell, se celebrarà una taula redona amb el seminari web 'Passat, present i futur dels passos a nivell de la Comunitat Valenciana', acompanyada d'una exposició de panells sobre aquest tema, a la Universitat Politècnica de València.

Així mateix, ocupen un lloc molt important les vies verdes, àmbit en el qual la Conselleria està desenvolupant una intensa activitat. En aquest context, el 30 de setembre, se celebrarà a València el lliurament dels X Premis de l'Associació Europea de Vies Verdes (EGWA), que inclouen una visita tècnica a una via verda de la Comunitat. Prèviament, es desenvoluparà una Jornada Tècnica sobre les actuacions guardonades i altres temes en matèria de vies verdes.

A més, se celebrarà els dies de les Vies Verdes, el mes d'octubre, amb passeig per vies verdes, esmorzar i concert infantil. En aquest sentit s'ha programat per al dia 17, activitats a Cocentaina i Via Verda del Serpis; dia 24, a Oropesa i Via Verda de la Mar, i dia 31, a Algímia d'Alfara i Via Verda d'Ulls Negres. Aquestes activitats estan organitzades juntament amb la Càtedra Transport i Societat, amb la col·laboració dels ajuntaments implicats.

Al llarg de l'any també estan previstes diferents exposicions, en col·laboració amb la Càtedra Demetrio Ribes, com la mostra de "Cartells i railes", versió física, que es podrà visitar a la Casa del Mediterrani, Alacant, el Museu del Ferrocarril de Madrid, i Xàtiva i El Grau, per a enllaçar amb la primera línia en terres valencianes.

A la fi de maig estarà disponible la versió web de l'exposició "Carteles y Railes" i, a partir de juny, estarà el recorregut virtual accessible en dispositius mòbils a través de codis QR en estacions d'FGV i Adif, així com en vídeo en pantalles de les estacions de totes dues entitats.

Destacats