Arranca el ple de Les Corts en el qual s'aprovaran els Pressupostos de la Generalitat de 2021

Guardar

corts-valencianes-2020
corts-valencianes-2020

El ple de les Corts que aprovarà els Pressupostos de la Generalitat de 2021 i la llei d'acompanyament ha arrancat amb el debat d'aquesta última normativa.

La sessió s'allargarà durant tres dies, amb totes les votacions el dimecres a la vesprada. La sessió de matí d'aquest dilluns comença amb el debat de la llei d'acompanyament, en el qual cada grup comptarà amb un torn i una possibilitat de resposta, i seguirà amb les primeres seccions de la llei de Prespuestos: l'articulat i Presidència.

A la vesprada, Igualtat, Vivenda, Hisenda i Justícia seran les seccions que se sotmetran a debat, en una sessió que està previst que s'allargue fins a les 21.45 hores.

Ja dimarts serà el torn de la resta de Conselleries, amb Educació, Sanitat, Economia i Agricultura al matí i Política Territorial, Innovació i Transparència a la vesprada. A més, en la sessió de vesprada es debatrà també la secció de despeses diverses --en la qual s'inclou À Punt-- i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

No obstant açò, la sessió de dimarts serà la que més s'allargarà, ja que després del debat de pressupostos es validarà el decret de l'actualització de salaris als funcionaris, del que també s'ha beneficiat el Consell. En total, es preveu que el debat acabe a les 22.15 hores.

El debat conclourà dimecres, amb les votacions de totes les seccions i les dos normatives en conjunt. Els diputats no emetran el seu vot fins a les 16.00 hores del dia 23, i després d'açò, conclourà el debat amb l'aprovació dels comptes de la Generalitat per al 2021.

Arxivat a:

Destacats