Arranca el 40º Congrés del PSOE amb la "foto de la unitat" de Sánchez amb els seus 'barons' i ministres

Guardar

El president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, arranca el 40é Congrés Federal amb els seus ministres i secretaris generals i presidents autonòmics
El president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, arranca el 40é Congrés Federal amb els seus ministres i secretaris generals i presidents autonòmics

El PSOE ha arrancat aquest divendres a València el seu 40é Congrés Federal amb una foto del president del Govern i secretari general del partit, Pedro Sánchez, al costat dels presidents autonòmics, els líders territorials i els ministres socialistes, per a visibilitzar la "unitat" interna que els socialistes volen consagrar en aquest conclave.

Tots ells han posat entorn de les 14.00 hores davant les cambres, enfront de l'edifici de Fira València que acollirà els múltiples debats, col·loquis i activitats que es desenvoluparan entre aquest divendres i el diumenge, en un Congrés que s'espera tranquil i sense sorpreses.

Abans de la foto, ministres, 'barons' i dirigents de totes les federacions han pogut xarrar una estona entre ells en la zona que el PSOE ha habilitat a l'entrada de la fira, amb 'foodtrucks' i cafeteria, al costat d'un escenari en el qual se celebraran concerts aquest divendres i dissabte a la nit.

Aquest conclave, que els mateixos socialistes han batejat com "el Congrés de la unitat", té com a objectiu "posar-li les piles" a l'organització per a afrontar la recuperació després de la pandèmia i el pròxim cicle electoral. I en concret, els més de 1.000 delegats han de renovar els postulats socialistes i la direcció.

Després d'aqueixa primera foto de família i d'"unitat", ha començat la reunió del Consell de Política Federal --l'antic Consell Territorial--. Per part seua, Sánchez ha xarrat uns minuts amb l'alcaldessa de París i candidata dels socialistes a la presidència de la República Francesa, Anne Hidalgo, que a la vesprada participarà en un dels molts debats polítics programats que arrancaran a partir de les 16.00 hores.

En concret, hi haurà diferents taules i trobades de militants amb ministres, presidents autonòmics i dirigents. Obriran la jornada la vicepresidenta tercera, Teresa Ribera; la mateixa Hidalgo i el líder del PSOE andalús, Juan Espadas, amb la taula 'Avancem en Transició Ecològica'.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, inaugurarà a les 17.45 l'Espai Tomás Meabe amb la primera trobada 'Entre socialistes'. Al llarg de la vesprada també intervindran en aquest espai els ministres Félix Bolaños i Diana Morant.

La resta de taules de la vesprada tractaran la transformació digital, amb la vicepresidenta primera Nadia Calviño; la ministra Reyes Maroto i els presidents de Navarra i Extremadura, María Chivite i Guillermo Fernández-Vara; el feminisme, amb la ministra Pilar Llop, el president d'Astúries, Adrián Barbón, l'exvicepresidenta del Govern Carmen Calvo i l'alcaldessa de Toledo, Milagros Tolón i l'Espanya rural i el repte demogràfic amb el ministre Luis Planas, el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, el líder del PSOE a Castella i Lleó, Luis Tudanca, i l'alcaldessa de Graus (Osca), Gemma Betorz.

Destacats