Arcadi España situa l'ordenació del territori com "un element estructural clau en el nostre present i futur"

València acull el X Congrés Internacional d'Ordenació del Territori

Guardar

Arcadi España, durant el X Congrés Internacional d'Ordenació del Territori
Arcadi España, durant el X Congrés Internacional d'Ordenació del Territori

En aquests termes s'ha pronunciat el titular d'Obres Públiques en la seua intervenció en el X Congrés Internacional d'Ordenació del Territori, un fòrum en el qual ha assenyalat "el moment d'esperança" actual, en el qual el canvi climàtic "ja forma part de l'agenda i de la planificació de les administracions" i l'ordenació del territori "va prenent pes" a conseqüència dels fenòmens meteorològics adversos registrats en els últims anys.

"El canvi climàtic -ha insistit el conseller- és una qüestió evident i la lluita contra ell és una urgència i per a fer-li front és necessari comptar amb l'Administració, amb tots els mitjans, recursos humans i formació específica a més d'una aplicació correcta de la normativa en temps i terminis".

"Aquest és un repte de gran envergadura per a les administracions públiques i, en aquest sentit, els fons europeus són una oportunitat històrica per a transformar la planificació territorial, de manera que actue com a fre al canvi climàtic", ha agregat Arcadi España.

Transició justa

En la inauguració del congrés, el conseller ha al·ludit també a la ruptura entre les zones rurals i les ciutats. Segons ha apuntat, "existeix una fractura i és necessària l'empatia, mai imposar normes, amb pedagogia, igual que en l'àmbit de les fonts d'energia renovables".

En aquest sentit, Arcadi España ha afegit que "és necessari afrontar la transició ecològica d'una forma justa, sense deixar a cap sector arrere, descarbonitzant tots els sectors".

Destacats