Arcadi España crida a convertir l'habitatge en el "cinqué pilar de l'estat del benestar"

Lluïsa Moret veu en el Bo Jove de Lloguer "un exemple fantàstic de la política útil"

Guardar

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana i secretari federal d'Habitatge del PSOE, Arcadi España
El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana i secretari federal d'Habitatge del PSOE, Arcadi España

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana i secretari federal d'Habitatge del PSOE, Arcadi España, ha cridat aquest dissabte a convertir l'habitatge en el "cinqué pilar de l'estat del benestar" a Espanya.

Ho ha dit en l'acte 'El Pla Estatal d'Habitatge: La Prima Jove de Lloguer. Fet!', en el qual ha participat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern, Raquel Sánchez; la viceprimera secretària d'Organització i Acció Electoral del PSC i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat (Barcelona), Lluïsa Moret; i el primer secretari de les Joventuts Socialistes de Catalunya, Ot García.

Per a ell, "durant els més de 40 anys de democràcia en aquest país, les polítiques d'habitatge no han tingut els efectes esperats, no s'ha materialitzat el dret a l'habitatge que estableix la Constitució, no ha funcionat, i és necessari reconéixer-lo".

Davant aquest diagnòstic, ha defensat que el Bo Jove de Lloguer aprovat pel Govern i que contempla facilitar 250 euros per a joves entre 18 i 35 anys pretén que l'habitatge "passe de ser un problema a un dret" i abordar així l'emergència residencial que veu a Espanya.

Ha assegurat que els partits de "la dreta, de tots els colors, són un punt perillós" per als joves, perquè segons ell els estereotipa i no proposa iniciatives per al col·lectiu sencer.

També ha criticat que "la dreta s'oposa a totes" les iniciatives del Govern en matèria de joventut, com la pujada del salari mínim interprofessional i la reforma laboral.

LLUÏSA MORET

Per part seua, Lluïsa Moret ha defensat que el Bo Jove de Lloguer és "un exemple fantàstic de la política útil", que per a ella és aquella capaç d'identificar els problemes de la ciutadania i impulsar polítiques públiques per a solucionar-los.

Per a ella, "tots els governs socialistes han sigut capaços de liderar tots els avanços socials més importants d'aquest país, i el de Pedro Sánchez no és una excepció" per la seua capacitat d'abordar la pandèmia de la Covid-19 i promoure al seu torn avanços socials de primer nivell, ha dit textualment.

En aqueix sentit, Ot García ha destacat que el Bo Jove de Lloguer posa de manifest "la necessitat que hi havia en aquest país d'avançar en polítiques per a transformar un problema en una realitat".

Arxivat a:

Destacats