Arcadi España anuncia l'exempció de les taxes de primera venda de peix als pescadors que operen en els ports de la Generalitat

La mesura s'inclourà en el Decret de reducció de taxes del 10% general de la Generalitat que el Consell aprovarà en les pròximes setmanes

Guardar

Arcadi España, a Torrevella
Arcadi España, a Torrevella

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat a Torrevella, que "els pescadors que operen en la Comunitat Valenciana estaran exempts, en els ports de la Generalitat, de la taxa de primera venda de peix fresc durant els pròxims sis mesos a partir de l'aprovació del decret que el regule".

Aquesta iniciativa, ha destacat el conseller, tindrà un cost estimat per a la Generalitat de 700.000 euros i beneficiarà a 15 confraries i 395 casetes ocupades per armadors d'embarcacions de pesca.

Com ha recordat el responsable de Ports del Consell, "actualment els pescadors paguen la taxa G4, i representa l'1 per mil del valor de la primera venda de pesca fresca subhastada, amb aquesta exempció de taxes, des de la Generalitat volem minimitzar els efectes adversos que per als sectors productius està tenint la situació creada per la guerra d'Ucraïna".

Aquesta iniciativa s'inscriu en "el marc del pla Reactiva, presentat pel president Ximo Puig, de mesures excepcionals per a fer front a l'actual situació, en la mateixa línia del recentment acordat pel Consell de Ministres en els ports estatals d'interés general", ha explicat el conseller i ha anunciat que "estarà inclosa en el Decret de reducció de taxes del 10% general de la Generalitat que el Consell té previst aprovar en les pròximes setmanes".

Així mateix, Arcadi España ha afegit que "aquesta iniciativa suposarà un estalvi per a un sector, el de la pesca, ja per si molt castigat per la crisi i que representa el manteniment de moltes famílies, a més de salvaguardar tradicions i ser fonamental per a la dinamització dels nostres ports".

En aquest sentit, ha subratllat que des de la Conselleria "estem fent costat als nostres ports, en aquestes dues últimes legislatures hem incrementat les inversions i ja durant la pandèmia prenem mesures per a pal·liar els efectes de la crisi, en definitiva, continuem treballant per a millorar, adequar i fer més accessibles als nostres ports i poder impulsar una transició ecològica i digital".

En el port de Torrevella, Arcadi España ha fet seguiment de les obres de la Llotja i la remodelació de l'edifici de Duanes que albergarà les oficines de Ports de la Generalitat i que formen part de les actuacions complementàries de la concessió demanial per a construir una zona d'oci i comercial.

El conseller ha posat aquesta actuació en el Port de Torrevella com a "exemple del treball conjunt entre Generalitat, ajuntament i empresaris particulars" i ha valorat "la col·laboració publicoprivada en aquests moments tan difícils perquè un projecte de 20 milions d'euros, que canviarà tota la façana marítima, siga una realitat que ja està en marxa".

Dàrsena de Torre de la Foradada

A més, en el port del Pilar de la Foradada el conseller ha presentat les condicions de referència de l'explotació de la instal·lació nàutic-esportiva de la Dàrsena de Torre de la Foradada.

La concessió per a l'explotació d'aquesta instal·lació nàutic-esportiva dependent de la Generalitat s'atorgarà per un termini de 35 anys i la inversió prevista ascendeix a més de sis milions d'euros. La nova concessió inclou com a obligacions del concessionari l'execució d'una sèrie d'obres d'urbanització, edificació i portuàries.

Així, es considera necessària la remodelació de molls i pantalans, de manera que es garantisca una adequada prestació de serveis i es facilite l'explotació. Actualment, en la Dàrsena de Torre de la Perforada hi ha 539 amarraments. D'igual forma, es preveu la reurbanització de la zona portuària incloent la renovació de les xarxes de serveis. La proposta haurà de tindre en compte la integració de la instal·lació en el seu entorn.

També, es realitzarà una anàlisi estructural dels dics d'abric i dels molls. A més, s'efectuarà un dragatge per zones i es planteja la rehabilitació de l'edifici principal del club nàutic i l'edifici de @@varadero/taller haurà de substituir-se.

Quant a les activitats esportives, es dissenyarà un programa de foment de la nàutica i es preveu la millora de les instal·lacions agrupant-les i s'inclourà un edifici amb vestuaris, aules, i lavabos, zones destinades a entrenament i zona per a emmagatzematge d'embarcacions esportives i material per a la pràctica de l'esport nàutic.

En matèria de gestió mediambiental es donarà especial importància als aspectes relacionats amb l'eficiència energètica, la gestió de residus, les activitats de formació i conscienciació, així com a la minimització dels impactes ambientals de l'activitat habitual, en particular la gestió de residus.

Arxivat a:

Destacats