Arcadi España advoca per un urbanisme de gènere "que prioritze a les persones" i incloga la sostenibilitat en el disseny de les ciutats

El conseller ha participat en la inauguració de les jornades 'Gènere i Desenvolupament Urbà Sostenible en la Pospandemia'

Guardar

Arcadi España a la inauguració de les jornades 'Gènere i Desenvolupament Urbà Sostenible en la postpandèmia'
Arcadi España a la inauguració de les jornades 'Gènere i Desenvolupament Urbà Sostenible en la postpandèmia'

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha advocat aquest dijous per un urbanisme de gènere "que prioritze a les persones" i que incloga la sostenibilitat en el disseny de les ciutats."És essencial - ha afirmat-, que la planificació dels espais en els quals habitem contemple la diversitat i les necessitats quotidianes de tota la ciutadania".

En aquests termes s'ha pronunciat el màxim responsable de Política Territorial en la seua intervenció en la inauguració de les jornades 'Gènere i Desenvolupament Urbà Sostenible en la postpandèmia', fòrum en el qual ha insistit en la necessitat de "recuperar el dret a les ciutats" perquè "totes i cadascuna de les persones que viuen i treballen en elles" puguen "gaudir-les" i "sentir-se part de la nostra llar pública". L'obertura de les jornades ha comptat també amb la participació de la directora executiva d'UN-Hàbitat, Maimunah Mohd, i amb l'assistència de la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez.

"El nostre escenari vital -ha continuat el conseller-, queda determinat per com es planifica l'urbanisme i, per això, és fonamental la incorporació de conceptes com el feminisme, la integració, la inclusió o el respecte al medi ambient".

"En aquest sentit, s'ha avançat cap a un urbanisme atent als canvis socials, accelerats per la pandèmia de covid, i preocupat per aspectes com la contaminació, la mobilitat i la qualitat de vida dins de les ciutats", ha agregat el titular d'Obres Públiques.

Reptes de futur

En la seua participació en les jornades el conseller de Política Territorial ha al·ludit a alguns dels reptes "que haurà d'afrontar l'urbanisme del futur" com la gentrificació, les desigualtats "purificades" o "la geografia de la pobresa" en alguns barris i zones de les urbs i les seues àrees metropolitanes.

A més, Arcadi España ha esmentat altres aspectes, "presents en l'agenda de l'urbanisme", com l'envelliment de la població i la dependència, la immigració o l'abordatge dels efectes de les economies d'aglomeració.

Arxivat a:

Destacats