Arcadi España: "Des d'aquest divendres les persones autònomes podran sol·licitar l'ajuda de 300 euros de la Generalitat per a fer front a la crisi energètica"

El decret preveu una dotació de 45 milions, que es repartiran en ajudes directes de 300 euros, i que beneficiaran a 150.000 persones treballadores per compte propi

Guardar

Arcadi España, conseller d'Hisenda i Model Econòmic
Arcadi España, conseller d'Hisenda i Model Econòmic

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat aquest dijous que "la Generalitat va a recolzar decididament a les persones autònomes que s'han vist especialment afectats per l'increment dels costos energètics derivats de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia" i, per això, ha reiterat que "des de demà i fins al pròxim dia 22 de juliol tots els interessats podran sol·licitar la seua ajuda directa, amb la qual volem ajudar-los a fer front a una situació excepcional".

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant la seua compareixença en Les Corts per a presentar el decret de la Generalitat d'ajudes a treballadores i treballadors autònoms afectats per la crisi energètica, que va aprovar el Consell divendres passat.

En aquest sentit, el conseller d'Hisenda ha detallat que aquesta mesura atorgada per la Generalitat dins del Pla Reactiva "tindrà una dotació econòmica de 45 milions d'euros que es repartiran en ajudes directes de 300 euros amb les quals es podran beneficiar fins a 150.000 persones autònomes valencianes".

A més, tal com ha apuntat, "l'ajuda està dissenyada perquè siga compatible amb la subvenció de 200 euros per a persones físiques de baix nivell d'ingressos i patrimoni del Govern central", per la qual cosa podran ser acumulatives.

En la seua intervenció en Les Corts, el responsable d'Hisenda ha reivindicat també la labor de les persones treballadores per compte propi "com a motor fonamental de l'economia de la Comunitat". "Som conscients que per a engegar i mantenir un negoci fa mancada molt esforç i aquest col·lectiu, per les seues característiques, és més sensible als vaivens de preus i té més difícil l'accés al finançament. Per això, des del Consell volem ajudar-los i oferir-los una resposta àgil als reptes que presenta el context macroeconòmic actual".

Arcadi España ha destacat també que aquest decret "naix del consens amb el sector, atés que s'han mantingut diferents reunions en el marc de la Taula de Diàleg Social amb les associacions i organitzacions més representatives dels treballadors i treballadores autònoms per a dissenyar conjuntament amb ells les mesures".

"Mentre governe aquest Consell, ni les persones autònomes ni cap sector econòmic suportaran en solitari les conseqüències derivades de les crisis que afecten la nostra economia", ha conclòs.

Requisits i tràmits
Podran acollir-se a aquestes ajudes directes de 300 euros, que s'abonaran en un únic pagament, les persones físiques que tinguen el seu domicili fiscal a la Comunitat Valenciana; que acrediten mitjançant una declaració responsable que s'han vist afectades econòmicament per l'increment dels costos energètics en un import igual o superior a 300 euros i que estiguen donades d'alta en el Règim Especial d'Autònoms des d'abans del 24 de febrer de 2022 i que hagen continuat donades d'alta fins al 12 juliol, data de publicació de la convocatòria en el DOGV.

Per a accedir a les ajudes serà necessari que les persones treballadores autònomes estiguen inscrites en alguna de les més de 340 activitats econòmiques de l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) que es detallen en el decret aprovat com a activitats més afectades per l'increment de costos energètics i de producció.

La presentació de sol·licituds es realitzarà en dos tràmits. El primer serà la sol·licitud de cita prèvia, que començarà a les 09.00 hores del 15 de juliol i finalitzarà a les 23.59 hores del 22 de juliol.

En el segon tràmit, en el qual es gestionarà l'ajuda de suport a les persones treballadores autònomes, serà necessària la signatura electrònica i només estarà accessible per a les persones que hagen sol·licitat la cita prèvia. La data per al segon tràmit s'indicarà quan se sol·licite la cita prèvia.

Les sol·licituds es presentaran de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat (accedir) i les persones interessades tindran a la seua disposició en la pàgina web de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic la informació sobre la convocatòria, documentació requerida i un accés directe a la seu electrònica per a formular la sol·licitud.

Arxivat a:

Destacats