El ple de l'Ajuntament de València aprova definitivament nomenar a Rita Barberá com a alcaldessa honoraria

Aquest reconeixement serà lliurat per l'alcaldessa María José Catalá el pròxim 6 d'octubre en una sessió extraordinària

Guardar

L'exalcaldessa de València Rita Barberá
L'exalcaldessa de València Rita Barberá

Rita Barberá ja és alcaldessa honorària de València a títol pòstum gràcies als vots a favor del Partit Popular i de Vox; mentre que Compromís i el PSPV han rebutjat la proposta votant en contra. Així s'ha aprovat definitivament en el ple ordinari que s'ha celebrat aquest dimarts 26 de setembre en la seu consistorial.

"Volem reconéixer el paper de l'alcaldessa, Rita Barberá, que va ser diputada autonòmica en les Corts des de la primera legislatura fins a 2015, presidenta de la FEMP, senadora i alcaldessa de València durant 24 anys, que va estar lliurada a la ciutat. Va ser est i no un altre el càrrec més important que va ostentar en la seua vida, la seua vocació més plena. Va poder ser moltes més coses, però ella sempre va dir que no perquè per a Rita, València sempre va ser el principi i la fi de les seues aspiracions polítiques", ha declarat el portaveu del govern municipal, Juan Carlos Caballero, durant el ple.

Serà el pròxim 6 d'octubre quan, en una sessió extraordinària, el ple de l'Ajuntament de València atorgue aquest reconeixement a Barberá coincidint amb els actes de celebració del 9 d'octubre. Precisament, serà l'alcaldessa de València, María José Catalá, qui lliure i impose els nomenaments i distincions en un acte solemne. Totes les distincions tenen caràcter exclusivament honorífic i no atorguen cap dret administratiu ni econòmic.

María José Catalá durante el pleno del Ayuntamiento de València celebrado este martes
María José Catalá durant el ple de l'Ajuntament de València celebrat aquest dimarts

En aquesta sessió, també es lliuraran la Medalla d'Or de la Ciutat a l'Orquestra de València, en el 80 aniversari de la seua creació, "pel seu paper en la promoció de la música valenciana, el seu prestigi internacional, i la seua contribució a la vida cultural"; i la de Plata i Bronze (amb l'abstenció del PSPV-PSOE) a dues organitzacions de salvament i extinció com són Bombers sense Fronteres i Bombers Pel Món.

D'altra banda, el ple també ha aprovat per unanimitat concedir les distincions de Fills i Filles Predilectes a Carmen Calvo, Rafael Solaz, Pilar Mateo i José Arnau; i la de Fills i Filles Adoptius a Nino Bravo, Asunción Sánchez Abellán, Sole Giménez, Esmeralda Castillo, Carlos San Juan, Eva Vizcarra, Julio Ciges Marín i Blanca Pons-Sorolla.

 

 

Destacats