Appsedu, el portal educatiu per a garantir un ús segur d'aplicacions informàtiques en les aules

Es promou un aprenentatge responsable d'aplicacions informàtiques en diferents plataformes en les dues llengües oficials

Guardar

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira
El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira

Appsedu és el nou portal d'aplicacions educatives que garantix un ús segur i responsable d'aplicacions informàtiques en diferents plataformes en les aules, que ha llançat la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació.

Este projecte oferix un catàleg d'aplicacions educatives avaluades i marca una fita en la forma en què el professorat i l'alumnat interactua amb les tecnologies de la informació i la comunicació en les aules dels centres educatius.

D'esta manera, a través d'Appsedu es posa a la disposició de la comunitat educativa un catàleg d'aplicacions per a un aprenentatge segur i responsable d'aplicacions informàtiques en diferents plataformes en les dues llengües oficials.

La Conselleria d'Educació, a través d'un rigorós procés d'avaluació, autoritza aquelles aplicacions que complixen amb criteris estrictes de seguretat i protecció de dades, tot això de forma transparent.

El catàleg d'Appsedu proporciona al personal docent un accés senzill a informació detallada sobre l'estat de les eines educatives. Amb la possibilitat de buscar aplicacions a través del cercador principal o per plataformes específiques, el professorat pot prendre decisions sobre la integració de tecnologia en els seus mètodes d'ensenyament i aprenentatge.

El professorat pot proposar la inclusió en el catàleg d'Appsedu de noves aplicacions educatives. Estes peticions són estudiades amb l'objectiu d'incloure aquelles que, seguint la normativa vigent, puguen ser empleades en l'entorn educatiu.

Protecció de dades i transparència

Appsedu no solament es preocupa per la seguretat de les aplicacions, sinó també per la protecció de dades i la transparència en el procés de consentiment. En casos on puga existir una transferència de dades personals entre els sistemes de la mateixa Conselleria i els de les aplicacions de tercers, s'implementa un mòdul que permet als usuaris donar el seu consentiment per a la transferència d'estos.

Este enfocament s'alinea amb els requisits del Reglament General de Protecció de Dades 2016/679 de la Unió Europea.

Appsedu representa un avanç significatiu cap a la creació d'un entorn digital educatiu assegurança i protegit. La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació reafirma el seu compromís amb la innovació responsable, contribuint així a la formació d'estudiants competents en món cada vegada més digital.

Es pot consultar este portal d'aplicacions educatives en la web d'Appsedu.

Destacats