Antifrau investiga la denúncia del PP per "l'adjudicació expressa" de la Cavalcada de Reis

Guardar

cabalgata-valencia
cabalgata-valencia

El regidor del Grup Municipal Ballester, Santiago Ballester, ha informat que l'Agència Antifrau ha obert expedient després de la denúncia presentada pel PP sobre la contractació expressa i a dit d'una empresa d'un dirigent de Compromís per a la celebració de la Cavalcada de Reis el passat 5 de gener.

"Demanem que la investigació arribe fins al final perquè el Sr.Galiana va demanar tres pressupostos a tres empreses amb vinculacions entre elles. Creiem que va ser tot un paperot per a muntar l'expedient i acabar contractant l'empresa d'un militant de Compromís" ha assenyalat el regidor Ballester.

El Grup Municipal Popular va presentar a principis de mes a l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana una denúncia amb tota la documentació a la qual ha tingut accés el grup municipal i en la qual s'observa que les tres empreses a les quals es van sol·licitar ofertes comparteixen administradors.

Per a aquest contracte menor a dit per import de més de 17.908 es van presentar 3 empreses i les tres tenen vinculacions entre els seus socis a través d'altres societats. Dues de les ofertes que es van presentar estaven pressupostades dos dies abans que el regidor de Compromís signara la moció impulsora i dues de les empreses superaven el límit legal pel qual l'adjudicació havia de recaure tant sí com no a l'empresa propietat d'un membre de Compromís (concretament, membre del secretari nacional del Bloc i País).

Segons la informació a la qual ha tingut accés el PP, la tercera de les empreses que va presentar oferta per a organitzar la Cavalcada i que no consta registrada en el Registre Mercantil de València, ha facturat a l'Ajuntament per a la candidatura de Gai Games amb el CIF d'una altra empresa que té vinculacions amb un dels socis de l'empresa on va treballar el regidor que va adjudicar el concurs.

A més, cap de les sol·licituds d'ofertes consten en el Servei de Cultura Festiva, ha recordat Ballester que ha afirmat "hi ha massa irregularitats en aquesta contractació on es va poder limitar l'efectiva competència en l'elaboració de pressupostos"

El PP recorda que aquesta Cavalcada va acabar costant més de 40.000 euros de diners de tots els valencians. "Va ser una imprudència ja que es va celebrar el dia en què la Comunitat registrava 85 morts i es tancava l'hostaleria a les 5 de la vesprada. Per això, la nostra portaveu, María José Catalá, també va presentar una denúncia davant la Conselleria de Justícia ja que es van saltar totes les restriccions sanitàries."

Destacats