Anticorrupció: "S'han assaltat Imelsa i Ciegsa sense cap tipus d'escrúpol. I Rus controlava tot"

Guardar

El expresidente de la Diputación y del PP de la provincia de Valencia Alfonso Rus, y lo exgerente de la empresa pública Imelsa, Marcos Benavent, en el juicio de los 'zombis'. Imagen: Rober Solsona (Europa Press)
El expresidente de la Diputación y del PP de la provincia de Valencia Alfonso Rus, y lo exgerente de la empresa pública Imelsa, Marcos Benavent, en el juicio de los 'zombis'. Imagen: Rober Solsona (Europa Press)

La Fiscalia Anticorrupció ha resumit la seua acusació en les peces B i F del cas Imelsa en diverses frases: "Imelsa i Ciegsa és la història d'una traïció d'interés públic en benefici propi"; "Espanta pensar tot el que han pogut fer els acusats amb els diners que gestionaven"; "S'han assaltat dues empreses sense cap tipus d'escrúpol: Imelsa i Ciegsa". I aquest "frau" estava "controlat" per l'expresident de la Diputació i del PP de la província de València Alfonso Rus.

Així s'ha pronunciat el fiscal en la lectura del seu informe de conclusions durant la vista celebrada en l'Audiència de València per aquest assumpte, que suma 25 acusats —inicialment eren 26 però es va acordar deixar a un d'ells per a un procediment separat—. Onze dels acusats han reconegut els fets delictius i han aconseguit un pacte amb les acusacions.

Entre els acusats que no han reconegut els fets es troba Alfonso Rus, per al qual Fiscalia demana 12 anys de presó, la mateixa pena que per a l'exgerente de l'empresa pública Marcos Benavent, autodenominat 'yonki dels diners'. També figuren en la banqueta l'exsubdelegado del Govern a València i exdiputat Rafael Rubio (PSPV) --s'enfronta a sis anys-- i l'ex secretari autonòmic d'Educació Màxim Caturla —12 anys—.

El fiscal ha lamentat que en aquesta causa els acusats "han menyspreat" el fet que els diners del que s'han apropiat "venia de la Diputació, de la Generalitat, de tots els espanyols i de tots els valencians".

"235 milions. Aquesta és la quantitat que ha gestionat Benavent i els seus companys en el delicte, és a dir, quasi 40 milions anuals. Espanta pensar tot el que han pogut fer amb aquests diners", ha subratllat, per a afegir: "S'han assaltat dues empreses sense cap tipus d'escrúpol: Imelsa en major mesura i Ciegsa en menor mesura".

Destacats