Ampliar SUMA i crear abonaments socials, les prioritats del Consell per a la transició ecològica

També es pretén millorar el transport en zones industrials i despoblades

Guardar

Interior d'un vagó de Metrovalencia
Interior d'un vagó de Metrovalencia

En el Seminari del Consell celebrat a Alcoi s'han fixat les línies estratègiques que es traslladaran als pròxims pressupostos i que passen per frenar l'impacte de la inflació, preservar l'ocupació i impulsar la transició ecològica.

En aquesta línia i amb el focus posat a combatre el canvi climàtic, un dels temes que han sigut tractats en els panells d'experts del seminari, des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s'ha reiterat l'aposta decidida de la Generalitat pel transport públic i la sostenibilitat, la importància d'impulsar l'obra pública com a motor de l'economia i la necessitat de potenciar l'urbanisme productiu i les energies renovables.

En concret, l'aposta pel transport públic i la mobilitat sostenible es tradueix en les següents actuacions:

Ampliar els títols coordinats SUMA

L'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) està treballant per a ampliar la zona de cobertura del nou títol de la Generalitat, que actualment permet viatjar en Metrovalencia, MetroBus, Rodalia i l'EMT amb un transbord gratuït per l'Àrea Metropolitana de València. Fent aquest nou pas serà possible viatjar per tot el nucli de rodalia de València i Castelló, la qual cosa farà possible estalviar de nou als valencians i valencianes i continuar promovent l'ús del transport públic.

Crear nous abonaments socials

Prenent com a base els títols SUMA, la Generalitat articularà nous abonaments específics per a diferents col·lectius, sobretot tenint en compte l'actual situació econòmica d'inflació.

Millorar la connectivitat en àrees industrials i zones despoblades

El Govern valencià està treballant en noves mesures per a continuar reforçant el transport públic en les zones amb el risc de despoblació. Aquesta setmana el Ple del Consell ha acordat concedir ajudes directes per valor de 5 milions d'euros a municipis de menys de 5.000 habitants per a donar servei de transport a la demanda. Quant a les àrees industrials, s'està treballant en noves actuacions per a reforçar la connectivitat de parcs empresarials i empreses, que complementaran altres serveis ja en marxa, com els autobusos llançadora als polígons industrials de l'Àrea Metropolitana de València.

Destacats