Álvaro (Compromís) no vol ajustos pel bloqueig polític: "La primera opció és forçar que hi haja Govern"

Guardar

monica_alvaro
monica_alvaro

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts Valencianes Mònica Álvaro, ha afirmat aquest dijous que ella com a parlamentària va votar uns Pressupostos de la Generalitat per a 2019 i vol que s'executen com a tal, per la qual cosa ha criticat que des de Madrid s'exigisquen "ajustos" a les comunitats, que ella considera retallades. Al seu judici, "la primera opció és la de forçar que hi haja Govern central".

Així s'ha pronunciat en declaracions a Europa Press la diputada de Compromís, que després que Catalunya anunciara el seu recurs a la via judicial per a reclamar a l'Executiu central el pagament dels avançaments pendents de pagament cree que la primera opció és forçar a la formació de Govern, la segona estudiar el pla d'ajust que prepara la Conselleria d'Hisenda i la tercera seria la plantejada pel Govern català.

Eixa última opció, ha precisat, no la descarta però no la valora tampoc perquè "no s'ha arribat a aqueix moment". Al seu judici, "encara hi ha temps, si es tenen ganes" per a arribar a un acord que permeta la formació de govern a Madrid.

Ha lamentat que el que els dirigents nacionals "no es decidisquen" està costant als valencians més de 1.000 milions d'euros, entre altres qüestions per bestretes de l'IVA que no s'estan abonant a la regió, que sí que va formar Consell "dins del termini i en la forma escaient".

Per això, ha criticat que en aquest punt mort en el qual no s'arriba a un acord d'investidura "Pedro Sánchez parle d'ajustos a as comunitats", ajustos que per a la diputada "són retallades en despesa" que d'una forma o una altra acaben afectant els ciutadans.

Segons ha apuntat, existeix una proposta d'ajust per part de la Conselleria d'Hisenda en la qual es parla d'ajustos en partides i expedients de crèdit no compromesos que caldrà estudiar. Mònica Álvaro ha recordat que el 'president' Ximo Puig ha assenyalat que no afectarà l'àmbit social, però en qualsevol cas, "la solució és que Madrid s'aclarisca" i puguen aprovar-se nous pressupostos.

Arxivat a:

Destacats