Les ajudes de la Generalitat contra la inflació es mantindran

El president Ximo Puig anuncia que les mesures per a ajudar a les famílies davant el context econòmic actual es revisaran en funció de com avance la inflació

Guardar

El president i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig
El president i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana i candidat del PSPV-PSOE a la reelecció el pròxim 28 de maig, Ximo Puig, ha confirmat que es mantindran en vigor totes les ajudes impulsades en la lluita contra la inflació "mentre continue la situació de dificultat per a les famílies". En concret, Puig ha anunciat que es continuarà amb la nova fiscalitat que ha permés estalviar en impostos al 97% de les famílies valencianes, la rebaixa del 10% de les taxes dels preus públics dependents de la Generalitat, les ajudes a les hipoteques i el bo cistella de la compra.

En relació al bo cistella de la compra, el secretari general dels socialistes valencians ha anunciat que són ja més de 150.000 les persones que han sol·licitat aquesta ajuda, quasi un mes després d'obrir-se el termini per a això. Aquest dimarts es publicarà la primera resolució de persones beneficiàries d'aquesta mesura, i a partir de la setmana vinent començaran a rebre les targetes. Així, les resolucions s'actualitzaran cada setmana amb nous beneficiaris.

El bo cistella de la compra es distribueix en forma de targeta prepagament amb un saldo de 90 euros que es pot gastar en la compra de productes i aliments en qualsevol supermercat, grans superfícies i també xicotets comerços d'alimentació. Aquesta mesura, destinada a les persones i famílies més vulnerables, pretén alleujar la càrrega econòmica que suposa l'increment del preu de la cistella de la compra.

Puig ha assegurat que aquestes mesures es revisaran en funció de com avance la inflació, però en qualsevol cas "no serà a curt termini" perquè es preveu que la inflació continue alta. L'objectiu del govern valencià és ajudar a les persones i famílies més afectades per la inflació i garantir que puguen afrontar les despeses bàsiques, com l'alimentació i l'habitatge.

Destacats