Així són les noves cares de la Diputació de València 2019-2023

Aquest es el perfil de les diputades i diputats que van iniciar l’onzena legislatura tras la constitució de la corporació el passat 10 de juliol

Guardar

Investidura Diputación Toni Gaspar-5
Investidura Diputación Toni Gaspar-5

Aquestos són els 31 diputats i diputades de la corporació provincial per a l’onzena legislatura, que va iniciar-se el passat 10 de juliol de 2019 y finalitzará amb les eleccions municipals de 2023:

Juan Ramón Adsuara Monlleó

Nascut en la localitat castellonenca de Vilavella al juliol de 1974, Juan Ramón Adsuara és tècnic superior i màster en Gestió Comercial i Màrqueting i va cursar el Programa ‘Lideratge per a la gestió pública’ pel IESE Business School de la Universitat de Navarra. Quant a la seua trajectòria política, és alcalde de la localitat valenciana d'Alfafar des de 2011, diputat-portaveu del Grup Popular en la Diputació, on afronta la seua segona legislatura, i president de la Gestora Provincial del PP de València.

Joaquín Alés Estrella

Nascut a Alzira, aquest advocat de 36 anys va cursar els seus estudis en el Liceu Francés de Paterna i es va llicenciar en Dret a Pamplona. Després de opositar a Madrid al Cos Diplomàtic, va treballar com a advocat a Regne Unit i els Estats Units. La seua primera experiència política l'ha viscuda amb Vox, partit amb el qual va concórrer a les eleccions municipals de 2019, aconseguint la seua acta de regidor a Paterna i posteriorment el seu escó com a diputat d'aquesta formació en la Diputació.

Mª Josep Amigó Laguarda

Nascuda en la localitat valenciana de Bonrepós i Mirambell en 1968, és llicenciada en Dret per la Universitat de València i ha treballat d'advocada en el torn d'ofici i com a mediadora en el seu propi despatx. Des de jove ha format part del teixit associatiu en diferents col·lectius culturals i mediambientals. La seua trajectòria política es va iniciar en 1999 a l'Ajuntament de Bonrepós i Mirambell, on porta 20 anys com a regidora. Inicia la seua segona legislatura en la Diputació, on ha sigut vicepresidenta entre 2015 i 2019.

Mentxu Balaguer Pastor

Nascuda fa 42 anys a Corbera, a la Ribera Baixa, Mentxu Balaguer és llicenciada en Comunicació Audiovisual. Va treballar com a reportera i presentadora en Ribera TV, directora de programació en la televisió local de Puçol i corresponsal de Las Provincias, abans d'iniciar la seua trajectòria política, on és regidor de l'Ajuntament de Corbera des de 2015 i cap de l'àrea de Comunicació del Bloc entre 2016 i 2019. Arriba a la Diputació com a representant del Grup Compromís.

Andrés Campos Casado

Nascut en 1981 en el barri de la Cotxera de Torrent, en l'actualitat està finalitzant el Grau de Dret. Des de 2004, ha treballat com a responsable del departament comercial en diverses empreses, fins que en 2011 va ser designat candidat pel PSPV a l'Alcaldia de Torrent. En la legislatura 2011-2015 va ser el portaveu del Grup Socialista a Torrent i en els últims quatre anys, regidor de l'àrea d'Economia, Hisenda, Règim Interior i Contractació, període en el qual ha aconseguit una important reducció del deute del municipi. Actualment és el responsable de l'àrea d'Estratègia, Innovació i Economia de l'Ajuntament de Torrent i portaveu del grup municipal, a més de secretari general del PSPV a la comarca de l'Horta Sud.

Juan Córdoba Cortijo

És doctor en Microbiologia Molecular i facultatiu especialista en microbiologia i parasitologia de la Conselleria de Sanitat. Nascut a Barcelona fa 57 anys, ha desenvolupat la seua trajectòria política a Valencia, on és regidor de la localitat de Paterna, a l'Horta Nord, i secretari d'Organització de Ciutadans a la província de Valencia. Córdoba va ser a més diputat autonòmic en la legislatura 2015-2019.

Carlos Fernández Bielsa

Nascut a València al setembre de 1981, Carlos Fernández Bielsa és alcalde de Mislata des de 2011, quan encara no havia complit els 30 anys. Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses en la Universitat Jaume I de Castellón, on va presidir el Consell d'Alumnes, Bielsa va treballar com a assessor financer en Mediterranean Shipping Company Valencia, abans d'orientar la seua carrera cap a la política i el servei als ciutadans. Apassionat de la cultura, ‘imprescindible perquè hi haja llibertat’, Carlos Fernández Bielsa és a més president de la Comissió de Cultura de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, president de la Mancomunitat de l'Horta Sud i secretari de Relaciones Institucionals i Acció Territorial del PSPV.

Empar Folgado Ros

Nascuda a Aldaia en 1966, Empar Folgado és llicenciada en Pedagogia i Ciències de l'Educació i des de 1995 ha treballat en els departaments d'Orientació i Ciències de la Cooperativa Florida Centre de Formació. En el seu vessant polític, va ocupar entre 2002 i 2011 la Regidoria de Seguretat Ciutadana i Polítiques Inclusives, i a partir de 2015 va ampliar les seues competències a Cultura. Des de 2017 és, a més, responsable de la Secretaria de Drets Socials del PSPV, com a integrant de l'Executiva Nacional del partit. En el pla social, ha treballat com a animadora juvenil en diversos ajuntaments i ha sigut cap del Moviment Júnior i membre de la junta directiva de l’Orfeó d’Aldaia.

Isabel García Hernández

Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de València i Diploma de Mestre en Valencià, Isabel García ha dedicat tota la seua vida professional a la docència, des que en 1984 aprovara les oposicions de Magisteri. En l'actualitat, ocupa una plaça en el CEIP Manuel García Izquierdo de San Antonio, a Requena, municipi en el qual va nàixer en 1959 i del qual és regidora d'Educació, Sanitat i Igualtat. Sota aquesta responsabilitat, en 2017 va posar en marxa el primer Pla d'Igualtat d'Oportunitats a l'Ajuntament de Requena, que incloïa un protocol d'actuació enfront de l'assetjament sexual, i va fer que el municipi fóra un dels membres fundadors de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València. En aquesta legislatura compaginarà la seua activitat a l'ajuntament amb el càrrec de diputada provincial pel PSOE.

Rafa García García

Rafa García va nàixer en 1971 a Burjassot, localitat de la qual és alcalde des de juny de 2014. Llicenciat en Geografia i Història, en l'especialitat d'Art, per la Universitat de València, és a més president del Consorci Comarcal Pactem Nord per a la creació d'ocupació. Amb formació en Ciències Polítiques, García és també president del Consell Rector de l'Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot i de l'empresa pública CEMEF, així com representant del consistori en la EMTRE i la EPSAR.

Antoni F. Gaspar Ramos

Nascut al desembre de 1973, Toni Gaspar és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, en la branca d'Economia Pública, per la Universitat de València. Ha cursat el programa de Lideratge per a la Gestió Pública del IESE Business School de la Universitat de Navarra i ha exercit llocs de responsabilitat administrativa en diferents empreses privades. Quant a la seua trajectòria en les administracions públiques, Gaspar és alcalde de Faura, al Camp de Morvedre, des de 2003, i diputat provincial des de 2011, primer com a portaveu del PSPV, en la passada legislatura com a diputat d'Hisenda i des de juliol de 2018 com a president, càrrec en el qual va ser reelegit el 10 de juliol de 2019.

Carlos Gil Santiago

Carlos Gil és alcalde de Benavites, a la comarca del Camp de Morvedre, des de 2011, i en la present legislatura s'estrena com a diputat provincial amb el PP. Als seus 49 anys, té llicenciatures en Administració i Direcció d'Empreses i Ciències Polítiques i de l'Administració, així com un Màster en Gestió i Direcció de l'Administració Local. A més és consultor d'estratègia empresarial i professor en la Universitat Politècnica de València.

Rocío Gil Uncio

Rocío Gil té 28 anys i és advocada col·legiada exercent en l'ICAV. Graduada en Dret per la Universitat Jaume I de Castellón (UJI), va realitzar l'últim curs a Itàlia, en la Università di Modena e Reggio Emilia. Compta a més amb un Màster en Dret i Gestió del Transport, a través de ESUE (Escola Superior Universitat Empresa) Bussiness School i el Màster d'Accés a l'Advocacia per la Universitat Catòlica de València. Ocupa un dels tres escons obtinguts pel grup Ciutadans en la Diputació de València.

Dolors Gimeno Valero

Nascuda fa 38 anys a Sedaví, és llicenciada en Dret i màster en Dret Mercantil. Treballa com a advocada des de 2006 i ha format part de diferents moviments associatius. Quant a la seua trajectòria política, Dolors Gimeno és regidora de l'Ajuntament de Catarroja des de 2015, i en la present legislatura s'estrena com a diputada provincial amb el Grup Compromís.

Jesús Gimeno Alcañiz

Jesús Gimeno té 46 anys i és regidor a Moncada. Llicenciat en Ciència Política i Sociologia per la UNED, és a més Màster en Coaching i Lideratge i en Intel·ligència Emocional per la Universitat de València. En la seua condició de politòleg, ha assessorat el grup Ciutadans en les Corts Valencianes i també ha sigut assessor en l'administració pública, en aquest cas en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). En l'actualitat és secretari autonòmic d'Acció Institucional de Ciutadans, a més de diputat provincial.

Juan Giner Corell

Nascut a València al gener de 1978, és llicenciat en Dret per la Universitat i ha cursat el programa de Lideratge per a la Gestió Pública pel IESE Business School. Juan Giner és a més funcionari de l'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional i ha ocupat el lloc de secretari-interventor en diversos ajuntaments de la Comunitat. Quant a la seua trajectòria com a gestor en llocs de responsabilitat pública, ha sigut director general d'Urbanisme i també d'Avaluació Ambiental i Territorial, i accedeix al lloc de diputat provincial en la seua condició de regidor a l'Ajuntament de València pel PP.

Modesto Martínez Sabater

Modesto Martínez (31 anys) té estudis de Grau en Administració i Direcció d'Empreses, per la Universitat de València, i cursa el Grau de Dret en la UNED. Regidor a l'Ajuntament d'Alboraia, és diputat provincial pel PP des de 2015 i un dels 5 representants provincials que repeteix en la nova corporació. El diputat popular és a més membre de la Gestora Provincial del PP de Valencia i va ser president de la Federació de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana entre novembre de 2011 i juliol de 2015.

Avelino Mascarell Peiró

Avelino Mascarell té 39 anys i s'estrena com a diputat provincial en representació del PP. En el pla polític, va ser alcalde de Xeraco, a la comarca de La Safor, entre 2011 i 2013 i torna a ser-ho en 2019, després de les eleccions del 26 de maig. En el pla acadèmic, va cursar estudis de Formació Professional en la branca d'Electrònica.

Vicent Mascarell Tarazona

Nascut en Real de Gandia en 1973 i Llicenciat en Dret per la Universitat de València, Vicent Mascarell és advocat de l'ICAV i integrant del Torn d'Ofici. Mediador mercantil i civil, ha cursat el CAP de la Universitat i està en possessió de diversos cursos i certificats que li acrediten com a formador. En l'àmbit institucional ha exercit diverses responsabilitats de gestió a l'Ajuntament de Gandia des de 1999, fins a la present legislatura en la qual és responsable de l'Àrea de Turisme i s'estrena com a diputat provincial amb el Grup Socialista. En aquest partit es va iniciar com un dels responsables de Joventuts Socialistes i va ser vicepresident del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana. En 2017 va ser elegit sotssecretari d'Organització i Administració de la Comissió Executiva Provincial del PSPV.

Jordi Mayor Vallet

Va nàixer en 1980 en el barri del Raval de Cullera, localitat de la qual és regidor des de 2003 i alcalde des de 2015. Va rebre formació en Químiques i Psicopedagogia, però la seua passió per la docència i la música, amb estudis de Percussió i Piano, li va portar a preparar oposicions i convertir-se en funcionari de carrera com Maestro d'Educació Musical i Primària. És a més músic percussionista en la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera, ha exercit com a professor en centres educatius de diferents municipis valencians i va ser assessor en la Diputació en la legislatura 2011-2015.

Pilar Molina Alarcón

De professió comercial i amb formació en animació sociocultural, ofimàtica i comunicació, Pilar Molina ha tingut diferents responsabilitats orgàniques en el PSPV, tant en l'executiva local de Manises com en la comarcal i en el comité nacional. Nascuda a Ciudad Real en 1958, porta pràcticament tota la seua vida vivint a Manises, de l'ajuntament de la qual va ser regidora des de les primeres eleccions democràtiques, en 1979, fins a 1999, i des de 2015 fins a l'actualitat. Accedeix per primera vegada a la Diputació com a diputada del Grup Socialista i és a més secretària de l'Associació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana.

Vicente José Mompó Aledo

Vicente Mompó té 38 anys i és llicenciat en Ciències Físiques i de l'Esport. En la seua trajectòria política és alcalde de Gavarda, a la comarca de la Ribera Alta, des de 2011, una responsabilitat que combina amb la seua gran passió, l'esport, i en concret el futbol i la faceta d'entrenador. Mompó s'estrena com a diputat provincial del PP pel partit judicial de Xàtiva.

Ángel Javier Montero Hernández

Javier Montero té 41 anys i és funcionari de carrera. Quant a la seua formació, és llicenciat en Dret i Diploma en Urbanisme i Gestió del Territori per la Universitat de València. En la seua trajectòria política destaca com a exdirector general de Desenvolupament de l'Estatut d'Autonomia i Promoció de l'Autogovern de la Generalitat, a més de regidor a Picanya, l'acta del qual li ha valgut per a convertir-se en diputat provincial en representació del Partit Popular.

Amparo Orts Albiach

Nascuda a València en 1980, Amparo Orts és llicenciada en Arquitectura Tècnica, camp en el qual posseeix un ampli currículum formatiu i que li ha portat a treballar en diferents empreses com project manager o en la direcció d'obres. Quant a la vida pública, Amparo Orts inicia la seua segona legislatura com a alcaldessa de Moncada, càrrec al qual va accedir en 2015 després d'una legislatura com a regidora. En el seu municipi gestiona directament les àrees d'Ocupació, Personal, Urbanisme i Promoció Lingüística. En l'anterior legislatura va compaginar la seua dedicació a l'alcaldia amb el lloc d'assessora del Grup Socialista en la Diputació de València.

Xavier Rius Torres

Nascut en el barri valencià de La Olivereta en 1963, Xavi Rius és funcionari de l'Ajuntament de Xirivella. La seua trajectòria política, vinculada a Compromís, li va portar a ser co-responsable d'Organització de la formació valencianista entre 2010 i 2015, i des de 2011 és regidor a l'Ajuntament de Picanya, condició que li va valdre per a entrar en la Diputació en 2015 i dirigir l'àrea de Cultura durant els últims 4 anys.

Ramiro Rivera Gracia

Nascut a Titaguas en 1973, Ramiro Rivera encara amb aquesta la seua sisena legislatura al capdavant de l'ajuntament del seu municipi, del qual és alcalde des de 1999. En la seua gestió municipal, ha treballat per la professionalització de l'activitat agrícola i ramadera, així com en el desenvolupament d'un polígon industrial que, al costat dels sectors tradicionals, cerca combatre el problema de la despoblació a Titaguas i altres municipis d'interior de la zona. Una zona en la qual hi ha oportunitats laborals i recursos suficients per a apostar pel turisme rural.

Andreu Salom Porta

Natural de l'Alcúdia, localitat de la qual ha sigut regidor d'Hisenda entre 1991 i 2003, i alcalde des de 2015, Andreu Salom és llicenciat en Ciències Empresarials per la Universitat i va ser director financer d'una important empresa constructora, així com membre del consell de Caixa Carlet. En l'apartat social, és soci de la Filharmònica Alcudiana i el Bloc de Progrés Jaume I, i va formar part de l'organització del COTIF. Andreu Salom té 58 anys i compaginarà en la present legislatura el seu càrrec d'alcalde amb el de diputat del partit judicial d'Alzira pel PSPV.

Joan Sanchis Cambra

Joan Sanchis va nàixer a Ontinyent, capital de la Vall d'Albaida, en 1980. En la seua faceta acadèmica, és llicenciat en Dret per la Universitat de València. En la seua trajectòria política, és regidor de l'Ajuntament d'Ontinyent des de 2007, on ha gestionat les àrees de Personal, Modernització, Turisme i Comerç, en la seua primera legislatura; Personal i Hisenda, en la segona; i Territori i Serveis Municipals en aquesta nova legislatura que arranca en 2019, on és a més segon tinent d'alcalde i s'estrena com a diputat provincial per La Vall ens Uneix.

Pilar Sarrión Ponce

Nascuda en 1975 a Anna, a la comarca de La Canal de Navarrés, Pilar Sarrión és llicenciada en Dret per la Universitat de València, ha cursat estudis de Ciències Polítiques i de l'Administració en la mateixa universitat i és advocada col·legiada en l'ICAV. Va ser alcaldessa del seu municipi en la legislatura 2007-2011, compartint el mandat amb els independents d'Anna, i des de 2015 ho és sota les sigles del PSPV. En la VIII Legislatura va ser diputada del Grup Socialista en Les Corts Valencianes i com a alcaldessa és responsable d'una àrea àmplia de govern amb competències en Hisenda, Sanitat, Seguretat Ciutadana, Benestar, Indústria i Comerç, i presidenta de la Mancomunitat de La Canal. Dins del PSOE és membre del Comité Federal i sotssecretària de Polítiques Socials de la Comissió Executiva Provincial del PSPV de Valencia.

José Joaquín Segarra Castillo

Ximo Segarra té 55 anys i és regidor de l'Ajuntament de Benaguasil, al Camp de Túria, des de 1995, i fa a penes unes setmanes ha iniciat la seua cinquena legislatura com a alcalde. Segarra, llicenciat en Dret i amb una dècada d'exercici professional, és un dels nous diputats del PP en la corporació provincial.

Glòria Tello Company

Nascuda a València al març de 1978, és activista del col·lectiu Salvem el Cabanyal i ha estat vinculada a altres moviments socials del barri marítim i en defensa del benestar animal. És llicenciada en Sociologia i màster en Gestió i Promoció del Desenvolupament Local, Publicitat i Comunicació i Educació Secundària. Com a sociòloga ha treballat en el Museu Valencià d’Etnologia, la Fundació Intercoop i l'Ajuntament de Catarroja. La seua trajectòria política l'ha desenvolupada a l'Ajuntament de València, on ha sigut tinent alcalde, regidor de Patrimoni i Recursos Culturals i de Benestar Animal, presidenta del Palau de la Música i de la Mostra de Cinema. Amb l'acta de regidora per València accedeix a la Diputació pel Grup Compromís.
Destacats